spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăAnalizeVIDEO/Le Monde demonstrează atrocitățile ucrainienilor

VIDEO/Le Monde demonstrează atrocitățile ucrainienilor

-

Analiza, de către cotidianul francez „Le Monde” și anchetatori independenți, a unui videoclip care arată soldați ucraineni trăgând în prizonieri ruși, confirmă autenticitatea acestuia. Unitatea de voluntari ucraineni a fost prezentă la locul abuzului din Ucraina.

Trei prizonieri neînarmați, trei împușcături. Cei trei bărbați se prăbușesc. Un videoclip, difuzat pe 27 martie 2022 și pe care Le Monde l-a putut autentifica și verifica cu alte imagini, documentează un probabil abuz comis de voluntarii ucraineni împotriva prizonierilor de război ruși.
Asemenea acte sunt strict interzise de Convenția de la Geneva, care stabilește regulile care trebuie respectate față de soldații inamici luați prizonieri: protejați-i ca pe proprii soldați, nu le încălcați, tratați-i dacă este necesar.
Imaginile văzute de analistul independent Erich Auerbach și încrucișate de Le Monde cu alte documente disponibile online, demonstrează că voluntarii din batalionul ucrainean Slobozhanshchyna au fost la fața locului când prizonierii ruși au fost torturați. Deși nu se poate spune cu certitudine că individul care a tras împușcătura a venit direct din rândurile lor, liderul grupării, Andri Ianholenko, apare clar alături de cele trei victime, înainte ca împușcăturile să fie trase. Întrebat de Le Monde, Andri Ianholenko nu a răspuns.

- Advertisement -

ANCHETA VIDEO LE MONDE AICI

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img