spot_img
1.2 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăAnalizePremierul și ministrul sârb de interne: Serbia este vizată de un "război...

Premierul și ministrul sârb de interne: Serbia este vizată de un „război special”. Alertele zilnice cu bombă au devenit brutale şi sunt plănuite atent din străinătate

-

Premierul Serbiei, Ana Brnabic, a afirmat marţi că Serbia se confruntă cu presiuni crescânde ca urmare a faptului că nu a impus sancţiuni Rusiei, dar această presiune reprezintă preţul libertăţii şi al capacităţii de a lua propriile decizii, relatează Tanjug conform Agerpres.

- Reclama -

Într-o apariţie pe postul Pink TV, şefa guvernului sârb a afirmat că recenta serie de alerte cu bombă din mai multe locuri din ţară constituie o formă de presiune, remarcată şi de cetăţeni.

„Rezistăm deja de 82 de zile, suntem singura ţară din Europa care nu a impus sancţiuni Rusiei, chiar şi mereu neutra Elveţie a impus astfel de sancţiuni, la fel şi Bosnia-Herţegovina, deşi nu toţi din Bosnia care ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus în acest sens au avut un cuvânt de spus”, a menţionat Brnabic.

Potrivit ei, alertele zilnice cu bombă au devenit brutale şi sunt plănuite atent din străinătate.

Comentând în legătură cu aceste alerte false, ministrul de interne sârb Alenksandar Vulin a afirmat luni că Serbia este vizată de un „război special” al cărui scop este de a pune capăt politicii sale independente şi de a o forţa să ia decizii sub presiune şi frică.

„De la diferite adrese de e-mail din mai multe ţări europene vin ameninţări pe adresa unor instituţii, organizaţii de presă şi companii (…). Sunt atacuri informatice de masă, organizate şi foarte costisitoare, venind de la diferite centre de război hibrid”, a susţinut Vulin într-o declaraţie publicată de Ministerul de Interne.

Acesta le-a cerut sârbilor să dea dovadă de disciplină şi să nu cedeze în faţa panicii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img