spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăActualitatePreședinții Ungariei și Poloniei către UE: Dați-ne banii!

Președinții Ungariei și Poloniei către UE: Dați-ne banii!

-

Ungaria şi Polonia solicită Comisiei Europene să ia măsuri pentru ca cele două ţări să primească sumele la care au dreptul din Fondul de redresare, a afirmat preşedintele Ungariei, Katalin Novák, într-o declaraţie dată presei marţi, la Varşovia, după întâlnirea cu preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda, transmite agenția de presă maghiară MTI.

- Reclama -

“Interesul elementar al Ungariei este să stea pe mai multe picioare din punct de vedere energetic, să-şi crească suveranitatea şi independenţa faţă de Rusia şi în acest sens, dar pentru aceasta avem nevoie de resurse”, a arătat şeful statului.

Katalin Novák a subliniat că Ungaria nu este o ţară independentă din punct de vedere energetic, ea are nevoie de resurse de energie din Rusia, prin urmare ne aflăm într-o situaţie mai dificilă decât majoritatea ţărilor Uniunii Europene. Ea a reamintit că Ungaria a votat cele cinci pachete de sancţiuni adoptate de Uniunea Europeană împotriva Rusiei. Totodată i-a mulţumit preşedintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, pentru contribuţia acestuia la punerea în valoare a aspectelor importante pentru Ungaria şi în cazul celui de-al şaselea pachet de sancţiuni.

Preşedintele ungar a spus: faptul că prima sa vizită în străinătate în calitate de preşedinte al republicii a dus-o la prietenii noştri polonezi nu este un pas în primul rând diplomatic, ci “de la sine înţeles, având în vedere prietenia noastră milenară” şi faptul că valorile polonezilor şi ale maghiarilor sunt apropiate şi astăzi.

Ambele ţări au baze similare, concepţia creştină, credinţa, protecţia familiei tradiţionale şi interesele naţiunii sunt importante pentru noi, a subliniat ea.

Cele două ţări au putut conta una pe cealaltă şi până acum, ele nu vor permite să fie dezbinate, a spus Katalin Novák, subliniind, de asemenea, importanţa protecţiei familiilor tradiţionale şi a vieţii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img