spot_img
17.4 C
București
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăAnalizeVIDEO/ Iohannis, declarații CONTROVERSATE: UE are dreptul să se implice în politica...

VIDEO/ Iohannis, declarații CONTROVERSATE: UE are dreptul să se implice în politica din România

-

Uniunea Europeană are dreptul să se implice în politica internă din România, a susținut luni președintele Klaus Iohannis într-un interviu acordat jurnalistului Dan Cărbunaru pentru Calea Europeană.

- Reclama -

Iar abordările unor politicieni chiar foarte vizibili, cu poziții foarte înalte în stat, care cică ceartă Bruxelles-ul sau ceartă Uniunea Europeană pentru diferite abordări nu ne fac bine absolut deloc. Dimpotrivă, ele confirmă că, în continuare, în România avem cam mulți politicieni care nu au înțeles foarte bine cum e cu statul de drept, care sunt valorile fundamentale ale Uniunii Europene și avem încă politicieni care au apucături naționaliste într-un mod negativ. Au impresia că, în ghilimele, ”Uniunea nu are ce se amesteca în treburile noastre interne”. Păi dacă n-ar avea, de ce suntem membri acolo, de ce suntem parte dacă nu vrem să se implice?, a susținut Iohannis.

Singura tara care se opune intrarii noastre in Schengen e Romania, prin felul nefericit in care guvernam, felul in care dam Ordonante de urgenta precum OUG 13. Mai avem teme de rezolvat in Justitie. Abordari de tip OUG 13 arata multor politicieni europeni ca lucrurile in Romania sunt stabile fata de statul de drept”, a spus seful statului.

„Noi nu avem dusmani in UE, dimpotriva, avem foarte multi prieteni”, a aduagat Iohannis.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img