spot_img
15.1 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizeMinistrul apărării de la Varșovia: Polonia a fost 'singura țară europeană' care...

Ministrul apărării de la Varșovia: Polonia a fost ‘singura țară europeană’ care în Al Doilea Război Mondial nu a colaborat ‘nici cu URSS și nici cu invadatorii germani’

-

Ministrul polonez al apărării, Antoni Macierewicz, a amintit luni, în timpul ceremoniei care marchează împlinirea a 72 de ani de la victoria aliaților asupra Germaniei naziste, că Polonia a fost ‘singura țară europeană’ care în Al Doilea Război Mondial nu a colaborat ‘nici cu Uniunea Sovietică și nici cu invadatorii germani’, relatează agenția EFE conform Agerpres.

La ceremonia desfășurată la Varșovia în fața Monumentului Soldatului Necunoscut, responsabilul polonez a deplâns faptul că după victoria aliaților ‘realitatea poloneză a fost diferită’ de cea a altor state europene, întrucât țara sa a ajuns în sfera de influență sovietică.

Polonia a suferit atunci ‘asasinate ale opozanților, deportări în tabere de muncă în Siberia, încarcerări masive, violuri și procese politice’ orchestrate de Moscova, a menționat oficialul de la Varșovia, evidențiind și eroismul polonezilor în fața ‘celor două puteri’, respectiv Germania nazistă și URSS.

Pe data de 1 septembrie 1939, cuirasatul german Schleswig-Holstein a deschis focul asupra bazei militare poloneze de la Westterplace, în apropiere de Gdansk, declanșând astfel Al Doilea Război Mondial. Apoi trupele sovietice au invadat estul Poloniei, iar Germania și URSS și-au împărțit teritoriul acestei țări așa cum au stabilit prin pactul Ribbentrop-Molotov.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...