spot_img
24.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăExterneLIVE VIDEO PARIS/ NOI PROTESTE ANTICAPITALISTE ÎN FRANȚA după ce 141 persoane...

LIVE VIDEO PARIS/ NOI PROTESTE ANTICAPITALISTE ÎN FRANȚA după ce 141 persoane au fost arestate duminică noaptea

-

Noi proteste au loc luni după amiază în Franța după alegerea lui Emmanuel Macron în fruntea Republicii Franceze. 

- Reclama -

Manifestanții fac apel la grevă generală împotriva lui Macron.

141 de persoane au fost reținute și nouă au fost plasate în arest în urma unei manifestații ‘anticapitaliste’ desfășurate duminică seara, în ziua alegerii lui Emmanuel Macron la președinția Franței, transmite luni AFP, citând o sursă din cadrul poliției.

Protestatarii, în majoritate tineri, îmbrăcați în negru, cu cagule sau cu partea de jos a feței mascată, au aruncat proiectile și au strigat ‘Toată lumea urăște poliția’. Forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene și i-au încercuit rapid pe o parte dintre protestatari.

Alte manifestații ‘anticapitaliste’ au avut loc la Nantes, unde în jur de 450 de persoane s-au adunat sub banner-ul ‘Să fim neguvernabili’, dar și la Lyon, Grenoble, Strasbourg și Poitiers.

În seara primului tur al alegerilor prezidențiale de la 23 aprilie, o manifestație similară la Paris s-a soldat cu reținerea a 143 de protestatari, dintre care 29 au fost plasați în arest. Șase polițiști și trei manifestanți au fost răniți ușor.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...