VIDEO EXPLOZIV/ 3 baroni PSD la PNL/ UPDATE: Vasile Blaga CONFIRMĂ

0
5180

Imagini explozive au fost difuzate marți seară din sediul PNL din Buzău de stiridebuzau.ro, unde are loc la ora transmiterii acestei știri o reuniune a conducerii partidului în prezența prim vicepreședintelui Teodor Atanasiu, la care participă 3 baroni ai PSD, despre care se spune că vor prelua filiala liberală.

FLUX 24 a difuzat marți mai multe informații provenind de la jurnalistul Robert Turcescu și de la siteul inpolitics.ro care indicau că trei baroni PSD urmează să treacă la PNL.

Victor Mocanu și fiul acestuia, Adrian Mocanu (ambii, deputați PSD) împreună cu Ion Vasile (senator PSD) vor fi instalați în următoarele zile la șefia organizației județene a PNL. Înțelegerea a fost făcută direct la București, în biroul lui Vasile Blaga, rolul cheie în afacere avându-l deputatul buzoian Cezar Preda (PNL, fost PDL), a scris marți pe facebook jurnalistul Robert Turcescu.


UPDATE, 22.00: Co-președintele PNL, Vasile Blaga, a comentat informația la Realitatea TV afirmând că la Buzău este cea mai slabă organizație a PNL și că trebuie luate măsuri, confirmând astfel informațiile presei.

”Trebuie să facem ceva, altfel ne facem de râs. Noi avem doar 2 primari, de comună, în Buzău. E cea mai slabă organizație din țară. PSD i-a luat pe toți. Situația e complicată.”, a spus Blaga.


UPDATE, 22.15: La şedinţa  PNL Buzău a participat ŞI senatorul UNPR Constantin Popa.


UPDATE, 22.20: Teodor Atanasiu a confirmat că baronii PSD şi UNPR se vor alătura PNL: Pe cei trei invitaţi i-am rugat să ni se alăture în acest demers, dacă o vor face, vom decide în următoarele zile şi tot în următoarele zile vom decide poziţia lor în echipa noastră.


Marți seară, cei trei baroni PSD au fost filmați participând la reuniunea PNL Buzău condusă de Teodor Atanasiu. Baronii au confirmat negocierile cu PNL.

CITIȚI ȘI: Vasile Blaga, negocieri cu un interlop din clanul Sportivilor pentru o Primărie din Capitală

Și inpolitics.ro scrie despre acest subiect:

Potrivit unor surse din PNL Buzău, dar și presei locale, în cursul acestei zile va descinde de la București vicepreședintele Teodor Atanasiu, care îl va instala la șefia organizației, peste capul actualei conduceri, pe legendarul baron pesedist Ion Vasile. Considerat cel mai puternic și longeviv baron buzoian de după revoluție, Ion Vasile a plecat acum cîțiva ani la UNPR, apoi a revenit la social-democrați, unde a încercat, zadarnic, să preia puterea în organizația județeană. În consecință, Ion Vasile, puternic susținut de clanul Mocanu, tatăl, Victor, și fiul, Adrian, s-a reorientat spre PNL, după negocieri de taină cu Vasile Blaga și cu Cezar Preda. Încă și mai grav, organizația PNL Buzău apucase, deja, să-și desemneze candidații la Primăria Buzău și, indirect, la Consiliul Județean, (Constantin Ionescu și Caton Mateeșescu) fiind greu de crezut că tripleta Vasile-Mocanu&Mocanu va menține, însă, respectivele candidaturi. Conform aceorași surse, Vasile și cei doi Mocanu vor mai aduce cu sine în PNL și alți membri ai organizațiilor județene ale PSD și UNPR.

Ion Vasile este tatăl lui Marie Jean Ion, jurnalistă răpită în Irak, iar Mocanu tatăl și fiul sunt unii din cei mai cunoscuți baroni ai PSD.

STIRI DE BUZĂU DESPRE FAMILIA MOCANU:

Familia Mocanu și Ion Vasile au acumulat averi uriașe, cu care, acum, cumpără, pur și simplu, PNL-ul, se mai arată în manifest. ”Victor Mocanu a jefuit județul timp de 8 ani, cât a fost președintele CJ Buzău, din partea PSD, având deschise dosare penale în curs, pentru prejudicii extrem de mari și abuz în serviciu. Ion Vasile a fost Președinte al PSD, prefectul și baronul roșu al județului Buzău, acum fiind un mare latifundiar. El a fost implicat în afacerea răpirii jurnaliștilor din Irak și în afacerile lui Omar Hayssam”, se arată în mesajul trimis de vechii liberali buzoieni.Adrian Mocanu a intrat în Parlament la numai 25 de ani şi după aproape două mandate succesive nu se poate lăuda cu nimic notabil. A fost cel mai tânăr parlamentar român postdecembrist după ce, în 2008, a câştigat un loc de deputat pe listele PSD într-un colegiu din Buzău. „Juniorul” a intrat în politică datorită tatălui său, „baronul” Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău în perioada 2000-2012, care după ce a părăsit PD-L-ul şi a intrat în PSD la invitaţia senatorului Ion Vasile, şi-a propulsat fiul pe un loc eligibil pentru parlament spre disperarea membrilor cu ştate.Mocanu senior a fost acuzat, între altele, că a direcţionat contracte „grase” către firma ginerelui său şi că ar fi comis nereguli grave în acordarea contractelor de deszăpezire. Parlamentarul buzoian are pe rol un proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde trebuie să răspundă pentru modul ilegal în care au fost achiziţionate materiale pentru inaugurarea noii Maternităţi, în anul 2012, când Mocanu, la acea vreme preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, a candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei.