spot_img
24.4 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăExterneATENA CEDEAZĂ ȘANTAJULUI UE: 100.000 de migranți musulmani ACCEPTAȚI de Grecia

ATENA CEDEAZĂ ȘANTAJULUI UE: 100.000 de migranți musulmani ACCEPTAȚI de Grecia

-

Grecia a prezentat Uniunii Europene un plan de urgență pentru a organiza găzduirea a 100.000 de refugiați pe teritoriul său în condițiile în care un număr tot mai mare de migranți rămân blocați în țară, a anunțat marți guvernul elen, relatează AFP.

- Reclama -

Atena a cedat parțial astfel șantajului UE.

ȘANTAJUL

Comisia Europeană șantajează Grecia de câteva luni cu excluderea din Schengen cerând Atenei ca în primă fază să facă un centru de refugiați pentru aproape jumătate de milion de musulmani lângă Atena.

Belgia a cerut, la reuniunea de luni a miniștrilor de interne din statele Uniunii Europene, înființarea unei tabere de refugiați de mari dimensiuni în capitala Greciei, Atena, unde să poată fi găzduite între 300.000 și 400.000 de persoane, a indicat marți ministrul elen al imigrației, Yannis Mouzalas, prezent la întâlnirea de la Amsterdam.

Văzând însă că Grecia nu pare dornică că ia câteva suteva sute de mii de musulmani în primă fază, miercuri seară de la Bruxelles s-a anunțat că Grecia a ignorat „în mod grav” obligaţiile privind securizarea frontierelor şi riscă suspendarea din Spaţiul Schengen, potrivit unui proiect de raport elaborat de Comisia Europeană, informează BBC News online.

Ideea construirii unei astfel de tabere i-a aparținut ministrului belgian de interne, Jean Jambon, a declarat Mouzalas, într-un interviu acordat postului de televiziune SKAI TV.

În același interviu, Yannis Mouzalas a comentat pe marginea unui articol apărut marți în cotidianul Financial Times, în care se sugerează că UE ar trebui să ofere ștergerea datoriei Greciei în schimbul creării de tabere de refugiați pe teritoriul acestei țări. Oficialul elen a respins ideea, afirmând că ar fi scandalos pentru Grecia să devină locul de detenție și de exil al Europei în schimbul banilor.

CEDAREA

‘Nu putem face față tuturor refugiaților care sosesc și am prezentat un plan de urgență Comisiei Europene pentru găzduirea a 100.000 de refugiați’, a declarat însă marți Olga Gerovassili, purtătoarea de cuvânt a guvernului elen, în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul acestui plan, Grecia va avea nevoie de 480 de milioane de euro, a declarat oficialul grec, menționând că în țară se află în prezent 23.000 de refugiați și migranți.

Grecia prevăzuse până acum să primească între 50.000 și 70.000 de migranți.

Luni, Comisia Europeană a afirmat că ‘este pe cale să elaboreze un plan de urgență pentru a ajuta Grecia’ precum și alte țări din Europa de Vest cu scopul de ‘a evita o posibilă criză umanitară’.

Săptămâna trecută, președintele CE, Jean-Claude Juncker, în cadrul unei întâlniri cu premierul grec Alexis Tsipras la Bruxelles, a menționat o sumă de circa 500 de milioane de euro în acest scop.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...