spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăExterneDispută NATO- Germania pe migranţii musulmani: Şeful NATO spune că e mâna...

Dispută NATO- Germania pe migranţii musulmani: Şeful NATO spune că e mâna Moscovei, Merkel vrea mai mulţi migranţi

-

Moscova și Damascul folosesc în mod deliberat fluxul de refugiați sirieni ca o armă pentru a destabiliza Europa, a acuzat marți Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR), generalul american Philip Breedlove, relatează AFP.

”Împreună, Rusia și regimul lui Bashar al-Assad utilizează deliberat migrația ca o armă pentru a încerca să copleșească structurile europene și să spargă hotărârea europenilor”, a estimat generalul Breedlove, în fața Comisiei pentru forțe armate a Senatului SUA.

- Advertisement -

Declaraţiile şefului NATO sunt contrazise însă de cancelarul german, Angela Merkel.

Uniunea Europeană nu a primit foarte mulți refugiați, dacă avem în vedere posibilitățile ei financiare și numărul de locuitori, a apreciat cancelarul german Angela Merkel într-un interviu publicat luni de ediția online a cotidianului Sudwest Presse, preluat de agenția EFE.

- Advertisement -

Prin urmare, ea consideră că ‘în condițiile în care un continent ca Europa, cu 500 de milioane de locuitori, nu a primit nici măcar un milion de sirieni, dacă avem în vedere bunăstarea și condițiile noastre de viață, nu putem spune că este prea mult’.

De asemenea, în opinia cancelarului german acum principala problemă este consecvența față de valorile și obligațiile europene. ‘Putem vorbi de drepturile omului și de solidaritate dacă nu primim sirienii și irakienii care nu se se alătură Statului Islamic și caută protecție între noi ?’, s-a întrebat în continuare Angela Merkel.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img