spot_img
32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăDezvaluiriVIDEO EXCLUSIV CULISELE REUNIUNII OAMENILOR LUI PUTIN DE LA BUCUREȘTI: Ce...

VIDEO EXCLUSIV CULISELE REUNIUNII OAMENILOR LUI PUTIN DE LA BUCUREȘTI: Ce au hotărât adepții Rusiei din România în timp ce la Moscova era comemorat Nemțov

-

Sâmbătă și duminică a avut loc la București prima reuniune a admiratorilor lui Putin din România. Oficial a fost vorba de un simpozion dedicat personalităţii şi operei marelui filozof mistic român, Jean Pârvulesco, mentorul lui Aleksandr Dughin, consilierul președintelui Dumei de Stat de la Moscova, considerat ideologul lui Putin.  Jean Pârvulesco a fost primul care a lansat ideea Euroasia, care acum este platforma lui Vladimir Putin. Duminică, adepții lui Putin au luat decizia ce vor face în România, iar Alekandr Dughin a intrat prin skype de la Moscova să binecuvânteze.
0

- Reclama -

de ANDREI BĂDIN

- Advertisement -

Cartierul Aviației din Capitală. Hotelul lui Mitică Dragomir. La câteva sute de metri se află Biserica Rusă din București. Adepții Mișcării euroasiatice a lui Vladimir Putin se întâlnesc la București.  Reuniunea este organizată de siteul russiatoday.ro. Români, ruși, francezi, italieni, basarabeni. În parcarea hotelului se pot observa și mașini nemtești cu numere de corp diplomatic, probabil de la Ambasada Federației Ruse.
IMG_0144
Timp de 2 zile cât a durat reuniunea numai FLUX 24 a fost interesat să afle cine sunt și ce vor adepții Mișcării euroasiatice din România. Nici un jurnalist din România nu a fost prezent. A mai fost doar un jurnalist de la Le Figaro. Am făcut și o solicitare pentru a inaugura transmisia live video pe youtube a FLUX 24 și organizatorii nu au avut nimic împotrivă să transmitem în direct. Într-o sală de conferințe a hotelului lui Mitică Dragomir s-au strâns sâmbătă circa 60 de persoane. Duminică au fost mai mulți, spre 100. De la Gelu Voican Voiculescu la fostul deținut politic Ion Varlam, cândva lider al PNȚCD.
IMG_0661
De la Radu George Serafim, jurnalist pe vremuri la TVR, care la un moment dat a candidat la șefia Lojii masonice oficiale, alți masoni, iar printre moderatori a fost un fost deputat PRM și PC, colaborator de vază într-un timp la celebrul post de televiziune OTV, Dragoș Dumitriu.
IMG_0665
A fost prezent și Iurie Roșca, cândva politician de top în Basarabia, considerat o perioadă vocea românismului acolo, dar mai apoi acuzat de colaborare cu Rusia. Prezența lui la reuniunea de la București a confirmat ceea ce noi doar bănuiam la București. Rusia a fost reprezentată la vârf de soția lui Alekandr Dughin, Natalia Melentyieva. Iar însuși Dughin a intrat pe skype sâmbătă și duminică pentru a le transmite mesaje susținărilor săi.  Duminică a venit și un personaj cunoscut pentru expertiza în relația cu Rusia, Mircea Popa, preşedintele Fundaţiei Rusia – România, poreclit “Kaghebistul”

TOTI INVITAȚII STRĂINI AU STUDII MILITARE SAU DE INFORMAȚII
IMG_0152

- Advertisement -

Interesant e faptul că toți invitații străini la simpozionul de la București au studii militare sau de informații. Iar unii dintre români prezenți nu sunt nici ei străini de astfel de legături, ca de exemplu Gelu Voican Voiculescu, vicepremier în primul cabinet provizoriu Petre Roman și cel care a inființat celebra structură de informații, Doi și un Sfert. Interesantă este și componenta românească a invitațiilor. Majoritatea legați de naționalism și de extremă dreaptă: antieuropeni și antiamericani. De remarcat sunt și cei care și-au anunțat prezența și susținerea, dar nu au venit până la urmă. Ion Coja, fost vicepreședinte al Vetrei Românești, organizație naționalist extremistă, dar și liderul Noii Drepte, Tudor Ionescu, Dar reuniunea nu a avut numai partea de conferințe, ci și o întâlnire nepublică cu membrii Grupului de Inițiativă al Mișcării euroasiatice din România, desfășurată sâmbătă seară, conform programului transmis de russiatoday.ro, la care FLUX 24 nu a avut acces.

DUGHIN BINECUVÂNTEAZĂ
0

Dacă sâmbătă reuniunea de la București a adepților Euroasiei a avut o parte culturală, duminică s-a trecut la fapte. Undeva, în jurul orei 15.00, Dughin a fost apelat pe skype și i s-a comunicat că cei prezenți au hotărât, evident în unanimitate, să inființeze un ONG prin care să se popularizeze opera lui Jean Pârvulesco, adică ideile Euroasiei. Practic,  fundația Jean Pârvulesco va fi mijlocul prin care adepții lui Putin își vor face cunoscute ideile în România și susținerea  pentru Euroasia, proiectul lui Dughin îmbrățisat de Putin. Ce va urma, vom vedea. Zilele viitoare vom încerca să citim altfel acest proiect. Dan Mușetoiu, coordonatorul russiatoday.ro, ne-a promis un interviu exclusiv.

TRANSMISIA LIVE DE DUMINICĂ FLUX 24  DE LA SIMPOZIONUL MIȘCĂRII EUROASIATICE A LUI PUTIN DE LA BUCUREȘTI:

Mesajul transmis de Alexandr Dughin – 01 Martie 2015

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img