spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăAnalizeVIDEO: Emil Hurezeanu despre serviciile secrete: Să nu-mi spuneți că e o...

VIDEO: Emil Hurezeanu despre serviciile secrete: Să nu-mi spuneți că e o coincidență faptul că procurorul general al României a tras în revoluționari în 89, că șeful Integrității e în închisoare după un furt bănuit de 75 de milioane și șefa Procuraturii antimafia e de mai multă vreme într-o celulă!

-

Emil Hurezeanu a comentat la Digi24 cazul arestărilor în rândul foștilor membri ai comisiei pentru retrocedări, apreciind că acești protagoniști s-au bucurat de concursul inevitabil dat de către oficii de putere, inclusiv din partea unor servicii secrete.

Ne putem întreba: Amânarea unor dosare cunoscute și instrumentate de procurorii DNA de ani de zile cui se datorează? De ce decontul vine în furie și oarecum prea târziu? Am optat pentru gradualism în democratizare, în crearea statului de drept – până s-au făcut toate hoțiile și s-au jefuit Felix-ul, ați văzut…În schimb, suntem acum furioși, suntem în terapie forte în privința pedepsei. Da. Probabil au ajuns scadențele”, spune Emil Hurezeanu.

Jurnalistul e de părere că trebuie să știm cum au funcționat aceste structuri de tip mafia, pentru că altfel există pericolul ca sistemul să creeze personaje noi de același fel.

„Degeaba îi trimiți la plimbare, dacă matricea rămâne cu aceiași germeni, aceleași eczeme, aceleași exemplare. Ajunge să-l pui acolo și, mai mult sau mai puțin vulnerabili, – că toți suntem români mai mulți sau mai puțin cinstiți, vorba lui Caragiale – rezultatul va fi același. Dar ne putem întreba: cine a acoperit funcționarea ani de zile? Nu cred că doar politicienii. Cred că politicienii au profitat. Toți politicienii, chiar și cei mai buni dintre ei sau în orice caz, cei care aveau reputația – vorbim de ultimii 10 ani, sub comanda dlui Băsescu și a guvernelor sale, acești oameni aveau reputația că nu seamănă cu ceilalți când e vorba de corupție, când e vorba de combaterea corupției. S-a-ntâmplat ceva cu termostatul și cu intensitatea în care lucruri cunoscute erau păstrate și ținute pe linii de manevră. Păstrate la depou, în sipete, în fișete, în seifuri. Acum, dintr-odată, vin toate celelalte. Eu cred că există o formă de complicitate și în infrastructura statului și dincolo de justiția necesară, oricât de supradozată ar putea să pară, poate ar trebui să aflăm și care au fost cauzele acestor amânări”, a opinat Emil Hurezeanu.

Am văzut că dna Kovesi are niște explicații, sunt și alte explicații, le putem lua în considerare, dar așa ne lămurim. Dincolo de șocul ‘prea mult, prea dintr-odată’, în ce măsură a existat o complicitate? Poate n-a existat!

Să nu-mi spuneți că e o coincidență sau o fatalitate faptul că procurorul general al României a tras în revoluționari în 89, că șeful Integrității e în închisoare după un furt bănuit de 75 de milioane și șefa Procuraturii antimafia e de mai multă vreme într-o celulă! Asta e o coincidență și-o fatalitate? Nu! Acești oameni s-au bucurat de protecție și de înțelegere și de amânarea rezolvării cazurilor lor, în mod evident!”, a conchis jurnalistul.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img