spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăFapt DiversPoșeta Gucci a Elenei Ceaușescu, scoasă la licitație

Poșeta Gucci a Elenei Ceaușescu, scoasă la licitație

-

Carnetul de partid al lui Nicolae Ceauşescu, care prezintă informaţii în premieră despre dictator, precum apartenenţa tatălui său la PNL, dar şi poşeta şi portmoneul Gucci ale soţiei sale, Elena Ceauşescu, vor fi scoase la vânzare la Licitaţia „Epoca de Aur”, pe 25 martie, la casa Artmark. Poşeta și portmoneu Gucci au fost oferite cadou Elenei Ceauşescu de către familia Andreotti

- Reclama -

Carnetul roşu sau, mai precis, carnetul de partid a rămas doar un vestigiu al Epocii de Aur, un fragment de istorie relativ comun, fără artificii. Dar când numele posesorului este Nicolae Ceauşescu, lucrurile par să prindă altă nuanţă. Detalii interesante despre familia viitorului dictator comunist al României, precum apartenenţa tatălui său la PNL (Partidul Naţional Liberal), unul dintre partidele istorice ale epocii, şi excluderea sa din PMR (Partidul Muncitoresc Român) pe motiv de atitudine reacţionară, sunt dezvăluite în premieră, transmite Mediafax.

Însă, carnetul de partid al lui Nicolae Ceauşescu va putea fi studiat în totalitate doar de persoana care îl va adjudeca la Licitaţia „Epoca de Aur” de pe 25 martie, de la Athénée Palace Hilton din Bucureşti.

Documentul reprezintă o raritate, atât pentru specialişti, cât şi pentru colecţionari şi se prezintă într-o foarte bună stare de conservare, iar preţul porneşte de la 300 de euro. În 1954, Ceauşescu, fidel susţinător al lui Gheorghe Gheorghiu Dej, devenea secretar al Comitetului Central al PMR, poziţie care i-a asigurat accesul la sfera înaltă a puterii în partid şi, ulterior, în funcţiile de stat. Actul de faţă era probabil întocmit în aceste împrejurări.

Licitaţia „Epoca de Aur” prezintă şi alte documente inedite, de tipul carnetului de identitate şi biletului de vaccinare ale lui Manea Mănescu (preţ de pornire: 50 de euro) şi a unui tichet de pâine din 1955 (preţ de pornire: 25 de euro).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img