spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăExterneVIDEO Situația de criză de la Muzeul Bardo din Tunis s-a încheiat...

VIDEO Situația de criză de la Muzeul Bardo din Tunis s-a încheiat PREMIERUL TUNISIAN: Cel puțin 19 morți

-

Situația de criză de la Muzeul Bardo din Tunis, unde mai mulți indivizi au ucis miercuri opt persoane, s-a încheiat prin uciderea a doi atacatori de către forțele de securitate și cu eliberarea tuturor ostaticilor, relatează agențiile internaționale de presă. În schimbul de focuri și-a pierdut viața și un polițist, transmite Agerpres.
UPDATE, 16.50: Postul francez de televiziune BFMTV vorbește de cel puțin 19 morți
UPDATE, 17.00: Premierul confirmă 19 morți, dintre care 17 turiști.

- Reclama -

Opt turişti italieni au fost răniţi în atacul armat, relatează agenţia ANSA. Deocamdată, Ministerul italian de Externe nu a putut confirma informaţia.

Atacul de la Muzeul Bardo, comis de doi sau trei islamişti îmbrăcaţi în uniforme militare, a fost lansat în timp ce deputaţii tunisieni dezbăteau, în clădirea vecină, un proiect de lege privind combaterea terorismului. Parlamentul Tunisiei a fost evacuat din cauza incidentului terorist.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

Autorităţile tunisiene au atras atenţia asupra riscului terorist, în contextul conflictului militar din Libia vecină, unde unele regiuni sunt ocupate de militanţi ai organizaţiei sunnite Stat Islamic.

MAE: Ambasadorul României, aflat la Parlament în momentul atacului de la muzeul din Tunis, evacuat

Ambasadorul României în Tunisia, Nicolae Năstase, se afla în clădirea Parlamentului în momentul atacului terorist de la muzeul Bardo din Tunis, dar a fost evacuat în siguranţă, a precizat, miercuri, MAE, adăugând printre victimele atacului nu se află cetăţeni români.

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, ambasadorul României la Tunis, Nicolae Năstase se afla în momentul atacului terorist de la muzeul Bardo în clădirea Parlamentului, aflată în apropierea muzeului. Ambasadorul a fost evacuat în siguranţă.

Totodată, Ministerul de Externe precizează că Ambasada României la Tunis a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile competente tunisiene în vederea obţinerii unor informaţii detaliate cu privire la acest caz, care este în derulare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img