spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriVIDEO/ Cum se ascultau între ei Coldea, Maior, Băsescu și cum au...

VIDEO/ Cum se ascultau între ei Coldea, Maior, Băsescu și cum au ajuns în cătușe Udrea și Bica

-

Fostul director al SRI George Maior a fost interceptat de fostul său adjunct Florian Coldea și de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, pe un mandat de interceptare dat pentru finul său Mircea Ursache de la ASF. Și fostul președinte Traian Băsescu a fost ascultat pe un mandat de securitate națională dat pentru consultantul său politic Dan Andronic. Persoanele care au dezvăluit în interior scandalul au fost arestate în scurt timp. Este vorba de Alina Bica și Elena Udrea. 

Domnul Maior a fost interceptat pe mandat de securitate națională de către domnul Coldea, a declarat fostul colonel SRI Daniel Dragomir duminică seară la B1 Tv în emisiunea Controverse realizată de Andrei Bădin în care a fost invitat și jurnalistul Ion Cristoiu.

În 2013, SRI a început o activitate în jurul pieței de capital și au fost obținute mai multe mandate de securitate națională care erau lucrate după venirea doamnei Kovesi în binom. Doamna Kovesi cu domnul Coldea rezolvau ei un dosar în zona pieței de capital care implica o persoană extrem de apropiată de domnul Maior. Aceea persoană (n.red- Mircea Ursache de la ASF, finul fostului director al SRI) și domnul Maior erau tințe în mandatul de securitate națională. Undeva, în primăvara lui 2014, șefa DIICOT Alina Bica merge la George Maior și îi spune: vezi că am primit informări venite/ disjunse dinspre DNA de pe piața de capital și ești tință în acele mandate. Stiți ce a făcut domnul Maior? După o săptămână s-a dus la doamna Bica și i-a spus: Alina, am verificat, așa este, am vorbit cu Florian. dar să știi că nu eu sunt tință. Din acel moment, Florian Coldea a urât-o pe Alina Bica de moarte, a declarat colonelul Dragomir.

Se urmăreau toți între ei, a mai susținut Daniel Dragomir.

Se ascultau reciproc, a completat Ion Cristoiu.

Dan Andronic și cu fostul președinte Traian Băsescu era ascultați pentru a vedea ce fac de Maior. Timp în care Kovesi și cu Coldea o ascultau pe Bica și pe Maior. Timp în care și Bica încerca să asculte și ea dar după cum vedem nu i-a ieșit. Asta era lumea anticorupție, o luptă între găști, a mai spus fostul înalt oficial SRI.

Câteva luni mai târziu Alina Bica era reținută și mai apoi arestată în mai multe dosare de DNA.

Erau înregistrate inclusiv întâlniri ambientale între George Maior și finul său Mircea Ursache, a susținut Dragomir.

La rândul său, Ion Cristoiu a povestit cum Elena Udrea l-a informat pe fostul președinte Traian Băsescu că este interceptat pe un mandat dat lui Dan Andronic.

Dan Andronic era pe mandat de siguranță națională în timp ce era prieten cu ei (n.red- cu George Maior). Doamna Udrea datorită că Andronic vorbea cu Traian Băsescu s-a dus să îi spună președintelui că sunt interceptați, ascultați de SRI. I-a chemat Traian Băsescu și ei au negat prima dată. Spune și ea (n.red-Elena Udrea) în Jurnal, a dezvăluit Ion Cristoiu.

În a doua discuție din ce știu eu Florian Coldea a continuat să nege în fața președintelui. Iar George Maior s-a întors spre Coldea care era în dreapta lui și i-a spus: Florine, nu îl putem minți pe președinte. Da, domnule președinte, așa este!, a relatat Daniel Dragomir.

Pentru că Udrea adusese între timp și numărul de mandat, a completat Ion Cristoiu.

După câteva luni, Alina Bica și Elena Udrea au fost reținute de DNA și mai apoi arestate.

Fostul președinte a mai fost ascultat și pe alte mandate, a susținut colonelul Dragomir.

Erau mai multe cete de mafioți care se băteau între ele, a mai precizat fostul colonel SRI.

Erau mai multe centre de putere: Cotroceni, Maior cu Ghiță, Coldea și Kovesi, mai era și SIE, Doi și un sfert, a explicat Ion Cristoiu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img