Oraşul Tell Rifaat, situat la circa 40 de km nord de Alep, este următoarea ţintă a operaţiunii militare a Turciei împotriva miliţiilor kurde din nordul Siriei după preluarea controlului în Afrin, a anunţat duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP.

“Cu voia lui Dumnezeu, vom face ca această operaţiune să îşi atingă scopul – să preluăm în scurt timp controlul în Tell Rifaat”, a declarat Erdogan la Trabzon, pe coasta Mării Negre.

La 18 martie, forţele turce, cu ajutorul unor trupe siriene aliate, au preluat controlul în enclava Afrin din nordul Siriei, alungând miliţiile kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) la capătul unei ofensive începute în urmă cu două luni.

YPG sub clasate drept ‘teroriste’ de către Ankara, dar reprezintă un aliat important al coaliţiei internaţionale conduse de SUA în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

De a doua zi, Erdogan s-a declarat pregătit să extindă ofensiva împotriva miliţiilor kurde şi în alte zone din nordul Siriei.

Ankara nu şi-a ascuns niciodată ostilitatea faţă de autonomia de facto obţinută de kurzi în Siria în vaste teritorii din apropierea frontierei cu Turcia, datorită conflictului care face ravagii în Siria din 2011.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?