spot_img
26 C
București
luni, mai 6, 2024
AcasăDezvaluiriVicepreședintele Comisiei de politică externă și Apărare din Senatul francez despre naziștii ucrainieni:...

Vicepreședintele Comisiei de politică externă și Apărare din Senatul francez despre naziștii ucrainieni: În numele infamului regiment Azov

-

O interpelare cu informații despre Ucraina despre care nu se mai vorbește în presa mainstream poate fi găsită în Jurnalul Oficial al Senatului francez din 10 iunie 2021. Autorul este Nathalie Goulet, senator al Uniunii de Centru. Ea este fiica unui evreu arestat și deportat în timpul rafle du Vel d’Hiv din 1942.

Goulet este din 2015 vicepreședintele Comisiei de politică externă și Apărare din Senatul francez.

- Advertisement -

Textul din Jurnalul Oficial al Senatului Franței: „Dna Nathalie Goulet îl întreabă pe ministrul pentru Europa și Afaceri Externe cu privire la situația din Ucraina. Într-adevăr, partidele neonaziste desfășoară activități din ce în ce mai vizibile, inclusiv în centrul Kievului, cu poligoane de tragere, practici de asamblare și demontare a Kalashnikov-urilor și birouri de recrutare a tinerilor în milițiile care revendică clar ideologia nazistă. Actele de identitate ale soldaților naziști care au murit în timpul războiului, inclusiv ale membrilor sonderkommandos, sunt puse în vânzare pe descendența Saint-André. Aceste activități se îmbină cu pregătirea milițienilor supremacişti albi care stimulează atacuri în toată Europa, în numele infamului regiment Azov. Aceste activități sunt extrem de îngrijorătoare și ea ar dori să știe care este poziția Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe pe acest subiect și ce măsuri intenționează să ia pentru a preveni contagierea acestei ideologii mortale.

Detașamentul de Operațiuni Speciale „Azov”, cunoscut și sub denumirea de Batalionul AzovRegimentul Azov sau Detașamentul Azov (în ucraineană Полк Азов) este un regiment al Gărzii Naționale Ucrainene situat în Mariupol în regiunea de coastă a mării Azov. Primul comandat al batalionului a fost naționalistul Andriy Biletsky, liderul Adunării Național-Sociale și Patriot al Ucrainei. La început, Azov era poliția specială a Ministerului Afacerilor Interne, condus de Volodymyr Shpara, liderul filialei Patriot al Ucrainei și Sectorul de dreapta din VasîlkivKiev.Sub termenul „Azov” s-au construit organizațiile nonguvernamentale „Corpul Civil Azov” și partidul politic Corpul Național.

- Advertisement -

La 13 aprilie 2014, ministrul Afacerilor Interne Arsen Avakov  a emis un decret prin care autorizează înființarea de noi forțe paramilitare care să cuprindă până la 12.000 de oameni.Batalionul Azov a fost fondat pe 5 mai 2014 în Berdiansk[23] de un adept al naționalismului alb. Organizația a început să activeze în cadrul batalioanelor de voluntari reglementate de Ministerul de Interne.

Numeroși membri ai partidului Patrioți Ucrainei s-a alăturat batalionului Primii lideri ai acestuia au fost Oleh Liashko, membru al Radei Supreme, ultranaționalistul Dmytro Korchynsky, omul de afaceri Serhiy Taruta și Avakov.Organizația a fost pregătită militar în apropiere de Kiev de către instructori cu experiență din armata georgiană. Primele operațiuni militare ale grupului au avut loc în Mariupol și, pentru scurt timp, a activat și în Berdiansk.

În octombrie 2019, membrii Camerei Reprezentanților din Partidul Democrat au cerut ca Batalionul Azov și alte două grupări de extremă dreapta să fie clasificate drept organizații teroriste străine de către Departamentul de Stat al SUA, invocând faptele de violență comise de extremiștii de dreapta precum atacurile teroriste din Christchurch. Solicitarea a stârnit proteste în rândul susținătorilor Azov din Ucraina.

Grupul a fost finanțat de Ihor Kolomoyskyioligarh miliardar de origine cipriotă și ucraineană, care l-a susținut și pe Zelinski, showul tv prin care acesta a devenit celebru fiind realizat la televiziune lui Kolomoyskyi.

Batalionul Azov a fost descris ca fiind o miliție de extremă dreaptă asociată cu mișcările neonaziste, uniformele având simboluri naziste și SS. De asemenea, unii membri au convingeri neonaziste. Însemnele organizației includ wolfsangel și soarele negru.

Soldații Azov au fost observați utilizând simboluri asociate naziștilor pe uniforme. În 2014, rețeaua germană de televiziune ZDF a difuzat imagini cu soldați Azov purtând căști cu svastică și „runele SS ale infamei trupe de elită controlată de Hitler”.În 2015, Marcin Ogdowski, corespondent de război polonez, a obținut acces la una dintre bazele lui Azov situate în fosta stațiune turistică Majak. Luptătorii Azov i-au prezentat propriile tatuaje cu simboluri naziste, precum și emblemele naziste de pe uniformele lor.

Shaun Walker menționează în The Guardian că „o mare parte din membrii [Azov] au legături cu grupuri neonaziste, iar până și cei care au minimalizat această asociere nu au fost suficient de convingători”, atrăgând atenția asupra tatuajelor cu svastică prezente la mai mulți membri și declarația unuia dintre ei care susține că este „național socialist”. Conform The Daily Beast, unii membri sunt „neonaziști, adepți ai supremației albe și antisemiți declarați” și „numeroasele tatuaje cu svastică ale membrilor și tendința lor de a intra pe câmpul de luptă cu svastici sau insigne SS desenate pe căștile militare face dificilă negarea de către ceilalți membri a legăturilor cu ideologia nazistă”.

În iunie 2015, ministrul apărării din Canada a declarat că armata țării nu va asigura instrucție sau sprijin batalionului Azov.În 2018, Camera Reprezentanților SUA a adoptat o prevedere care blochează orice pregătire a membrilor Azov de către forțele americane, invocând asocierile grupului cu mișcările neonaziste. Camera a adoptat în trecut amendamente care interziceau sprijinirea acestuia între 2014 și 2017, dar din cauza presiunii Pentagonului, amendamentele au fost eliminate.Centrul Simon Wiesenthal a protestat față de această decizie

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img