spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăActualitateUngaria prelungește TVA-5% pentru locuințe

Ungaria prelungește TVA-5% pentru locuințe

-

Guvernul Ungariei prelungeşte cu încă doi ani reducerea TVA-ului pentru locuinţe, a scris ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Politicianul maghiar a subliniat că aceasta este o veste bună atât pentru familii, cât şi pentru firmele de construcţii, şi înseamnă că până la 31 decembrie 2026, apartamentelor nou construite (cu suprafaţa de până la 150 mp) şi caselor familiale (cu suprafaţa de până la 300 mp) li se va aplica un TVA de numai 5%.

- Advertisement -

Un avantaj suplimentar este că această cota redusă de impozit poate fi aplicată chiar şi până la sfârşitul anului 2030 în cazul proprietăţilor a căror autorizaţie de construire este emisă, respectiv a căror notificare de începere a lucrărilor este făcută până la sfârşitul anului 2026.

Facilitarea a fost susţinută şi de organizaţiile profesionale, de Asociaţia Naţională a Firmelor de Construcţii (ÉVOSZ) şi de Camera de Comerţ şi Industrie a Ungariei (MKIK), a adăugat ministrul.

- Advertisement -

Odată cu reducerea aceasta de TVA, guvernul maghiar lasă la oameni 200 de miliarde de forinţi pe an, oferind în acelaşi timp un ajutor semnificativ şi industriei maghiare de construcţii, a explicat Mihály Varga.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img