spot_img
-1.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022
AcasăDezvaluiriVicepremierul ungar Zsolt Semjén: Anna Horváth „a suferit martiriu în România”

Vicepremierul ungar Zsolt Semjén: Anna Horváth „a suferit martiriu în România”

-

Vicepremierul ungar, Zsolt Semjén, a declarat sâmbătă în parlamentul de la Budapesta, cu prilejul decernării Premiului pentru Maghiarii Din Afara Graniţelor, că Ungaria trebuie să apere, urmând exemplul Israelului, fiecare maghiar, indiferent în care colţ al lumii trăieşte.

„Trebuie să procedăm la fel, ca şi Israelul. Dacă Israelul are voie, şi noi avem voie. Esenţa Statului Israel constă în faptul că toţi evreii, indiferent unde trăiesc în lume, pot fi siguri că există o ţară, că au o patrie şi, dacă undeva în lume sunt persecutaţi, vor putea veni acasă, unde vor fi apăraţi în orice condiţii, prin intermediul tuturor influenţelor vizibile şi invizibile ale ţării respective”, a afirmat Zsolt Semjén. În opinia sa, sarcina este aceeaşi şi pentru Ungaria: trebuie să apere fiecare maghiar, indiferent unde trăieşte în lume.

Zsolt Semjén a amintit că anul trecut cu acest premiu au fost distinşi mai cu seamă cei care sunt persecutaţi şi atacaţi în România prin măsuri antimaghiare – considerate legitime – pe motiv că ei sunt reprezentanţi emblematici ai naţiunii maghiare. Potrivit oficialului ungar, această tendinţă nu s-a încheiat, de aceea în acest context a amintit în mod special de cazul fostului viceprimar al oraşului Cluj-Napoca, Anna Horváth, care – în opinia sa – „a suferit martiriu în România” şi a căzut victima „unui  atac antimaghiar ridicol, fabricat şi mârşav”.

Statul ungar nu îi va da drumul din mâini, aşa cum nu va face cu nici una dintre părţile naţiunii maghiare şi cu nici unui maghiar care este persecutat doar pentru că este maghiar, a precizat Zsolt Semjén.

Din cei 11 premiaţi cu Premiul pentru Maghiarii Din Afara Graniţelor, vicepremierul a evidenţiat comunitatea maghiară din Venezuela, care, cu toate că nu este persecutată, trăieşte într-o stare haotică, evident dictatorială, astfel că existenţa sa este nesigură.

Prin urmare, Zsolt Semjén le-a transmis maghiarilor din Venezuela că Ungaria este patria lor, pot veni aici oricând, cu toată familia, chiar şi cei care nu mai vorbesc limba maghiară, deoarece vor beneficia de tot ajutorul din partea Ungariei. Maghiarii din Venezuela trebuie să ştie că ei nu se vor refugia, nu vor emigra în Ungaria, ci vor veni acasă. Acest mesaj este adresat tuturor maghiarilor din lume şi, indiferent ce se va întâmpla, Ungaria este patria lor, Ungaria îi aşteaptă cu braţele deschise”, a  subliniat vicepremierul ungar.

Premiul pentru Maghiarii Din Afara Graniţelor este simbolul faptului că maghiarii din ţara-mamă şi din afara graniţelor Ungariei sunt de neseparaţi.Din România, au fost distinşi cu acest premiu: fostul viceprimar al oraşului Cluj-Napoca Anna Horváth, episcopul Eparhiei Reformate a Ardealului Béla Kató şi fostul director al Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş Zsolt József Tamás.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială