spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăDezvaluiriUn celebru consultant care a lucrat și în România a murit

Un celebru consultant care a lucrat și în România a murit

-

Arthur Finkelstein, unul dintre cei mai cunoscuți și de succes consultanți politici ai lumii, a încetat din viață la 72 de ani, din cauza unui cancer pulmonar, anunță presa israeliană. De-a lungul carierei, Finkelstein, a câștigat campanii pentru membri ai Partidului Republican din SUA, pentru actualul premier israelian Benjamin Netanyahu, iar în țara noastră i-a consiliat pe fostul președinte Traian Băsescu și pe actualul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. scrie Evenimentul Zilei.

În ultima vreme el îl consilia pe premierul ungar Viktor Orban.

Finkelstein a lucrat de mai multe ori pentru Likud, partidul de dreapta din Israel, dar și pentru mulți politicieni republicani din Statele Unite. În 2001 i-a fost consilier fostului premier Ariel Sharon, pe care l-a ajutat să câștige alegerile și să ajungă prim-ministru.Jerusalem Online scrie că Arthur J. Finkelstein a devenit celebru în Israel după ce l-a ajutat pe premierul Benjamin Netanyahu să câștige alegerile din 1996, cu faimoasa campanie „Peres va împărți Ierusalimul”.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...