spot_img
17 C
București
marți, septembrie 27, 2022
AcasăArmata120.000 de adolescenți palestinieni instruiți de Hamas în tehnici de luptă

120.000 de adolescenți palestinieni instruiți de Hamas în tehnici de luptă

-

Hamas a organizat vineri în Fâșia Gaza ceremonia de închidere pentru un grup de adolescenți făcând parte dintre cei aproximativ 120.000 de fete și băieți care au fost prezenți în această vară la controversate tabere de antrenament ale mișcării islamiste palestiniene, transmite AFP.

- Reclama -

Ceremonia, în onoarea a peste o mie de adolescenți care au participat la acest antrenament militar în tabere lângă Khan Yunis, în sudul enclavei palestiniene, se înscrie în strategia Hamas de a pregăti tineretul pentru un eventual nou conflict armat cu Israelul.

Cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, acești viitori luptători sunt instruiți timp de o săptămână în utilizarea armelor de foc și tehnici de luptă.

Antrenamentul are ca obiectiv să trezească în tineri o vocație în vederea „luptei de eliberare a Palestinei”, a afirmat un responsabil al Hamas, Ashraf Abou Zayed, precizând că se urmărește „să se investească în noua generație”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...