spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasămediuVicepremierul ungar Semjen Zsolt: Comunitatea maghiară din România nu a revendicat nimic...

Vicepremierul ungar Semjen Zsolt: Comunitatea maghiară din România nu a revendicat nimic ce nu este acceptat în UE

-

Vicepremierul ungar, Semjen Zsolt, a declarat sâmbătă că minoritatea maghiară din Transilvania trebuie să primească acele autonomii care sunt acceptate în alte țări ale Uniunii Europene, transmite Agerpres.
„Să conștientizăm în rândul maghiarilor din Transilvania, maghiarilor de peste tot și al românilor din România că, în acest caz, comunitatea maghiară din România nu a revendicat niciodată nimic ce nu este acceptat în altă parte a UE. Prietenii români să înțeleagă că dacă ar accepta că în Europa există un drept care-l revendică această comunitate, forma de autonomie care este justificată într-o parte a Europei, nu este justificată în România, atunci se acceptă că dumneavoastră sunteți cetățeni de rangul al doilea, dar nu suntem mai prejos de nimeni altcineva, nu suntem cetățeni de rangul doi. Nu putem accepta că dacă există drepturi recunoscute undeva în UE, dacă există forme de autonomie acceptate în diverse țări, acele drepturi și acele forme nu pot fi revendicate și date comunității maghiare din Transilvania”, a susținut Semjen Zsolt în discursul rostit pe scena Operei Maghiare din Cluj, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea UDMR.
El a afirmat că dacă un român ar dori ar putea folosi în Ungaria simbolurile sale naționale, limba sa natală și poate asculta imnul său național, toate acestea fiindu-i premise. Vicepremierul ungar a afirmat că în aceste condiții așteaptă de la „prietenii români” să acorde aceleași libertăți cetățenilor maghiari.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img