spot_img
11.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăBasarabiaVicepremierul Rusiei salută victoria lui Dodon: Va federaliza Moldova

Vicepremierul Rusiei salută victoria lui Dodon: Va federaliza Moldova

-

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, salută victoria socialistului Igor Dodon în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, subliniind angajamentul acestuia cu privire la reconfigurarea relațiilor externe ale țării și apropierea de Federația Rusă, transmite Radio Chișinău.

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Rogozin, care este însărcinatul Kremlinului la negocierile pentru reglementarea conflictului transnistrean scrie:

- Advertisement -

„Pentru prima dată în ultimii șapte ani toate forțele pro-moldovenești și pro-stataliste s-au unit pentru prietenia cu Rusia, pentru neutralitate, pentru ortodoxia noastră, pentru reunificarea țării și reglementarea conflictului transnistrean. Primul pas a fost făcut”.

Demnitarul rus atașează la mesajul său o știre difuzată de agenția rusă TASS, care citează declarațiile făcute de Igor Dodon  într-un interviu pentru postul TV Rossia24, unde și-a reconfirmat astăzi opțiunea pentru federalizarea Republicii Moldova.

<>Liderul PSRM declară că rezultatele votului ar reconfirma atașamentul cetățenilor Republicii Moldova pentru apropierea de Rusia, iar un statut special pentru regiunea separatistă transnistreană – ca singură soluție pentru rezolvarea conflictului dintre Chișinău și Tiraspol.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img