Maia Sandu cere INVALIDAREA alegerilor

0
114

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și a opoziției proeuropene la alegerile prezidențiale Maia Sandu va contesta la Curtea Constituțională rezultatele scrutinului de duminică, transmite Maia Sandu.

În cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu s-a declarat nemulțumită de rezultatele alegerilor prezidențiale câștigate de liderul PSRM Igor Dodon cu peste 52 la sută pe care le consideră fraudate.

Ea a anunțat că va insista pe demisia președintei Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu și a Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, pentru gestionarea proastă a procesului electoral peste hotarele Republicii Moldova.

”Alegerile nu au fost nici libere, nici corecte. Oponenții au folosit metode murdare, folosind resursele administrative, mass-media și chiar instituțiile de forță. Autoritățile nelegitime și-au dat arama pe față. Au disprețuit zeci de mii de oameni. Cerem demisia Alinei Russu și a lui Andrei Galbur pentru că au încălcat dreptul celor din diasporă de a vota. Vom prezenta Curții Constituționale dovezile. Cetățenii sunt cei care au de pierdut în urma acestor alegeri”, a declarat Maia Sandu.