spot_img
24.3 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăJustitieVasile Blaga îl acuză pe Pinalti că l-a turnat la DNA pentru...

Vasile Blaga îl acuză pe Pinalti că l-a turnat la DNA pentru a rămâne cu banii

-

Tribunalul București se va pronunța pe 30 octombrie în dosarul în care Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, a fost judecat pentru trafic de influență.

- Reclama -

La ultimul termen al procesului care a avut loc vineri, Vasile Blaga a declarat că este nevinovat și a solicitat să fie achitat.

„Toți martorii au declarat în instanță că nu mă cunosc. Hăhăianu a declarat că nu mă cunoaște și că nu am intervenit pentru numirea lui. Cum puteam face trafic de influență pentru cineva pe care nu îl cunosc? Au spus că mi-au dat bani în sediul din Modrogan, nr. 22, când eu nu am avut niciodată birou acolo. Să nu știi când ai dat bani, unde i-ai dat și să minți cu nerușinare. Sunt complet nevinovat”, a spus Blaga în ultimul cuvânt în fața instanței.

La ieșirea din sediul tribunalului, Blaga a fost întrebat de jurnaliști care ar fi fost motivul pentru care Gheorghe Ștefan l-a denunțat la DNA.

„Să rămână cu banii și cu mai puține pedepse. Nu e vorba de politică”, a răspuns Vasile Blaga.

Pe de altă parte, un procuror DNA a cerut judecătorilor condamnarea lui Vasile Blaga la închisoare și confiscarea sumei de 700.000 de euro pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

„La aplicarea pedepsei, vă rugăm să aveți în vedere poziția nesinceră a inculpatului și gravitatea faptei. De asemenea, vă rugăm să-i interziceți inculpatului dreptul de a mai avea calitatea de membru în formațiuni politice, în Parlament și să ocupe demnități publice”, a mai solicitat procurorul.

Vasile Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploiești, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...