spot_img
15.1 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăArmataCIA a dat afară un câine

CIA a dat afară un câine

-

CIA a încercat totul pentru a o face pe Lulu să devină interesată de detectarea bombelor. Însă, după câteva săptămâni petrecute în cadrul centrului de educație canină din cadrul Agenției Centrale de Informații din Statele Unite concluzia a fost evidentă: acest câine labrador negru avea alt destin.

Câinele antrenat să adulmece materiale explozive a fost unul dintre cei mai promițători recruți din noua promoție de pui, însă CIA a anunțat miercuri că a fost nevoită să renunțe la Lulu, care își pierduse interesul pentru această activitate, după cum arată AFP.

„Ne va fi dor de Lulu, însă decizia luată a fost cea potrivită, atât pentru ea cât și pentru noi și îi dorim tot binele în noua ei viață!”, a scris Agenția pe contul său de Twitter.

CIA a dat asigurări, în cadrul unui comunicat, că pentru echipa sa canină „este imperativ” ca animalele să aprecieze munca pe care o desfășoară.

„Uneori, chiar și atunci când puii au rezultate bune și au învățat cum să detecteze mirosul de explozivi, devine clar că (…) nu este o viață (potrivită — n.r.) pentru ei”.

Acesta a fost și cazul acestui retriever, după doar câteva săptămâni la centrul de educație canină.

„Câteodată puiul se plictisește, are nevoie doar de mai mult timp pentru joacă sau de mai multe provocări, alteori îi trebuie o pauză sau există o mică problemă fizică, precum o alergie alimentară”, a detaliat Agenția. Însă, în cazul acestui labrador „a devenit evident că problema nu era temporară”. ‘‘Lulu nu mai era interesată de căutarea explozibililor.

Lulu trăiește în prezent alături de instructorul său care a adoptat-o.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...