spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăActualitateValeriu Stoica: Cîțu e terminat!

Valeriu Stoica: Cîțu e terminat!

-

Fostul președinte al PNL, Valeriu Stoica, a avut aseară una dintre foarte rarele sale ieșiri pe tărîmul politicii în ultimii ani, după retragerea din prim-plan. Și încă o ieșire de o duritate neuzuală pentru stilul său de exprimare. Unul dintre mari păpușari post-decembriști transpartinici, cum îl numea cîndva Rodica Stănoiu, reprezentat al unor cercuri majore de influență, Stoica iese, de regulă, doar ca să dea semnale puternice în momente speciale. Pentru cine are urechi de auzit. Iar semnalul dat aseară este fără echivoc: Cîțu, out!, transmite Inpolitics.

Prezent în studioul Digi 24, Valeriu Stoica, a declarat aseară că premierul Cîțu „este terminat ca prim-ministru” iar PNL se poate scufunda odată cu el. În opinia acestuia singura soluție pentru ieșirea din criză o reprezintă alegerea unui alt președinte al PNL „peste noapte”.

„În calitate de alegător și cetățean, sunt foarte dezamăgit. Pentru că după opt ani în care am avut tulburări politice create de PSD, din 2012 până în 2020, astrele au intrat în conjuncție: președinte, guvern, majoritate parlamentară. Pe lângă asta, România are șansa de a beneficia de un buget european foarte generos, care poate să fie o rampă de relansare economică.
Și ce vedem după șapte luni de la instalarea guvernului Cîțu? Ceea ce ne înșală toate așteptările și toate speranțele. Vedem că stă să explodeze cursul leului, vedem că factura la energie pentru toți cetățenii și antreprenori este din ce în ce mai greu de suportat – toate astea pentru că s-a produs o sarabandă a erorilor”.

Potrivit lui Stoica, o mare eroare a fost comisă de PNL, ”pentru că în loc să înțeleagă ce se întâmplă, să înțeleagă că mandatul lui Cîțu este terminat ca prim-ministru, Cîțu nu mai are nicio șansă ca premier în România, poate să mai rămână 1,2 luni – dar asta să se scufunde corabia cu tot cu premier și cu tot cu România. Eroarea făcută de PNL este că s-a pus în spatele lui Florin Cîțu și a spus că „noi nu dăm înapoi”. A răspuns unui gest imatur al USR cu un alt gest imatur”.

Stoica mai spune că există o singură soluție de ieșire din criză:
„Există o singură cheie. Să cheme la masa discuțiilor și PNL și USR PLUS. Să spună clar că s-a încheiat mandatul lui Florin Cîțu, și să caute un alt prim-ministru.
Congresul PNL din 25 septembrie este un impediment major, însă nu e insurmontabil. Am trăit multe precedente de criză și am văzut ce s-a întâmplat de-a lungul timpului, la congres. Vă dau două exemple, cum a fost ales Andrei Marga, președinte al PNȚCD – peste noapte; cum a fost ales Victor Ponta președintele PSD în 2009, când Geoană era candidatul principal – peste noapte. PNL poate să facă același lucru. Se va spune că nu se mai poate că s-au depus candidaturile și a expirat termenul. Însă congresul este cel care face legea în partid. Dacă la congres se decide că se poate înscrie în competiție se poate face acest lucru” mai spune fostul lider PNL. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img