spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăPoliticaCiolacu: Nu PSD trebuie să asigure cvorumul la Birourile Permanente Reunite în...

Ciolacu: Nu PSD trebuie să asigure cvorumul la Birourile Permanente Reunite în care se stabileşte calendarul moţiunii de cenzură

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut, marţi seară, o paralelă între scandalul politic din aceste zile şi o echipă de fotbal, iar în opinia sa antrenorul acestei echipe se numeşte Klaus. ”Altă echipă îi bate şi pierzătorii zic – nu veniţi la noi în vestiar să-l schimbăm pe antrenor? Ce treabă avem noi, mă, cu antrenorul vostru?”, a afirmat Ciolacu, referindu-se şi la atitudinea PSD în scandalul actual.

- Reclama -

”Peste cele două mari crize (…) pentru că nu s-au înţeles ei pe banii de la ministere, pe rectificări (…) pe ciolan, pe funcţii, au creat o criză politică. De unde am pornit? Ştiţi cum ar fi un proprietar de club de fotbal – să îi spunem Klaus – el a strâns toţi pierzătorii şi a format o echipă. Echipa joacă fotbal de 8 luni, nu se prea antrenează, stau mai mult la băutură cu antrenorul, se fac că joacă. Un singur lucru fac, scumpesc biletele la spectacol, lună de lună, şi abonamentele. Vine altă echipă, îi bate de le sună apa în cap şi o parte din echipa pierzătorilor vine la echipa care i-a bătut şi zice – nu veniţi la noi în vestiar să-l schimbăm pe antrenor? Ce treabă avem noi, mă, cu antrenonul vostru? Plecaţi toţi”, a declarat Marcel Ciolacu.  

- Advertisement -

Liderul social- democrat a explicat că nu PSD trebuie să asigure cvorumul la Birourile Permanente Reunite în care se stabileşte calendarul moţiunii de cenzură la adresa Guvernului, ci cei de la putere.  

”PSD este cel mai mare din România şi are cele mai mari grupuri parlamentare, că au câştigat alegerile. Procedurile parlamentare… e o cutumă în orice stat democratic. Puterea asigură cvorumul peste tot, în toate structurile Parlamentului. Noi nu ne băgăm în lupta lor. Nu ar vrea ei să se strângă la ei în vestiar, să se ia la bătaie, să se liniştească, fiindcă sunt sunt nişte ipocriţi?”, a mai declarat Ciolacu.  

- Advertisement -

Şedinţa Birourilor Permanente Reunite în care ar fi trebuit discutat calendarul moţunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR  a fost amânată de mai multe ori din lipsă de cvorum.  

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img