spot_img
-0.6 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăAnalizeUngurii se laudă cu performanțe istorice în agricultură

Ungurii se laudă cu performanțe istorice în agricultură

-

Între 2010 şi 2021, productivitatea agriculturii maghiare a crescut cu 161%, a declarat ministrul ungar al agriculturii, István Nagy, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

- Reclama -

Oficialul ungar a atras atenţia asupra faptului că rolul strategic al agriculturii interne a fost demonstrat nu numai de aprovizionarea sigură şi continuă cu alimente pe durata epidemiei de coronavirus, ci şi de indicatorii economici. În ultimii ani a fost înregistrată o dezvoltare semnificativă şi în comparaţie cu cifrele din Uniunea Europeană; în 2010, productivitatea raportata la suprafaţă a agriculturii maghiare a ajuns la 41% din cea a valorii UE; până în 2018, aceasta a crescut până la nivelul de 60%, iar până în 2021, la cel de 66%, a adăugat ministrul.

- Advertisement -

István Nagy a explicat că în 2021, producţia din agricultură a atins un nou record: a depăşind 3300 de miliarde de forinţi, iar această performanţă înseamnă o creştere de 24 % faţă de 2018. Potrivit ministrului, faptul că din 2018 încoace, valoarea investiţiilor a crescut cu 24% conferă noi motive de optimism.

Pe termen lung, agricultura şi industria alimentară din Ungaria nu pot avea succes şi nu pot fi competitive decât prin aplicarea celor mai moderne tehnologii şi soluţii inovatoare. Tocmai de aceea, este bine că şi în primele trei trimestre ale anului 2021, fermierii au cheltuit 376 de miliarde de forinţi pe dezvoltare, a specificat ministrul.

- Advertisement -

István Nagy a subliniat, de asemenea, că în acest sector mai există rezerve suplimentare, ceea ce ar putea reprezenta o perspectivă atractivă şi pentru tineri. În plus, este încurajator şi faptul că între 2010 şi 2021, veniturile agricole au crescut cu 123%.

Ministrul a subliniat că agricultura maghiară reprezintă un pilon important al economiei naţionale, ceea ce se reflectă bine şi în rezultatele din ultimii ani. Din 2018 încoace, valoarea exporturilor agricole a crescut cu 22%, iar excedentul comerţului exterior, cu 27%.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img