spot_img
20.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAnalizeUNGARIA POATE. Viktor Orbán anunță că înghețarea prețurilor la carburanți și alimente se...

UNGARIA POATE. Viktor Orbán anunță că înghețarea prețurilor la carburanți și alimente se prelungește. Din octombrie carburanții costă 6,3 lei

-

Guvernul Ungariei a decis să prelungească până la 1 iulie măsurile de îngheţare a preţurilor la carburanţi şi la anumite alimente, a anunţat premierul ungar Viktor Orbán, miercuri conform agenției maghiare de știri MTI.

- Reclama -

Premierul a spus, într-un clip video publicat pe pagina sa de Facebook, că guvernul a abordat problema preţurilor la carburanţi şi la alimente în cadrul şedinţei sale de miercuri. Orbán a subliniat că preţurile cresc în toată Europa, cauza principală a creşterii fiind războiul, iar până la încheierea acestuia, preţurile vor tot creşte.

“Cu toate acestea, în Ungaria nu putem sta cu mâinile în sân: guvernul face tot posibilul pentru a proteja familiile de consecinţele creşterii preţurilor”, a declarat premierul. Orbán a adăugat că acesta este motivul pentru care au aplicat măsura îngheţării preţurilor la carburanţi şi la anumite alimente, însă perioada pentru care a fost valabilă această măsură urmează să expire în curând.

“Astăzi a trebuit să hotărâm ce să facem. Am decis să prelungim până la 1 iulie îngheţarea preţurilor la carburanţi şi alimente, astfel că preţurile rămân aceleaşi atât pentru carburanţi, cât şi pentru alimente. Facem tot posibilul pentru a proteja familiile”, a subliniat Viktor Orbán.

Prețul carburanților este plafonat din octombrie la 6,3 lei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img