spot_img
3.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăExterneUngaria către Uniunea Europeană: IPOCRIŢILOR

Ungaria către Uniunea Europeană: IPOCRIŢILOR

-

Ungaria a acuzat vineri Uniunea Europeană de „ipocrizie” după începerea construcției în mai multe țări din UE a unor garduri la frontiere pentru controlul afluxului de migranți și refugiați, în condițiile în care Budapesta a fost aspru criticată pentru aceeași măsură, relatează AFP, conform Agerpres.

- Reclama -

‘Nu amuză pe nimeni să construiască un gard la frontieră. Nu am făcut acest lucru pentru plăcerea noastră. Dar a trebuit să ne apărăm pentru că nu a existat nicio soluție europeană comună”, a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, vineri, la Praga.

Szijjarto s-a pronunțat în cadrul unei conferințe de presă organizată la sfârșitul unei reuniuni a miniștrilor de externe din grupul V4 (Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia) și din alte câteva țări europene.

Slovenia a început miercuri să ridice un gard de sârmă ghimpată la granița cu Croația, în timp ce Austria a anunțat vineri că va ridica un gard cu o lungime de 3,7 kilometri la frontiera sa cu Slovenia.

‘Am fost văzuți ca niște fasciști și dictatori, drept cineva ale cărui valori nu erau conforme cu cele ale UE’, a insistat șeful diplomației ungare. ‘Și acum mă uit la țările vecine. Ce fac ele? Ridică ‘obstacole tehnice’ la frontiere. Însă ce înseamnă asta, obstacole tehnice? Înseamnă garduri și sârmă ghimpată’, a mai spus el.

‘Este doar ipocrizie’, a spus Szijjarto, adăugând că ‘Ungaria este până în prezent singura țară care a putut să oprească cu succes acest aflux’.

Declarațiile sale l-au înfuriat însă pe vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care, în prezența jurnaliștilor, l-a întrebat pe ministrul ungar dacă ‘este un succes că nimeni nu mai merge în Ungaria?’.

‘Definiția mea de succes este să reușim să rezolvăm această problemă. Și pentru a rezolva această problemă, noi trebuie să lucrăm împreună ca europeni’, a mai spus Timmermans.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img