spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăUncategorized#Colectiv, asemănări şocante cu un alt incendiu: Sâmbătă, de la ora 21:00,...

#Colectiv, asemănări şocante cu un alt incendiu: Sâmbătă, de la ora 21:00, B1 TV difuzează documentarul “The Station”

-

Lacrimi, durere, dar şi multe semne de întrebare lasă în urmă drama care a îndoliat întreaga Românie. Zeci de morţi, sute de răniţi, unii dintre ei în stare critică şi o serie de suspiciuni ce transformă tragedia din clubul Colectiv într-o pată neagră pe istoria recentă a României.

- Reclama -

Puţină lume a apucat să afle că scenariul din Colectiv este parcă copiat la indigo dupa un incendiu aproape identic, petrecut acum 12 ani într-un club rock din America. B1 TV vă va prezenta, sâmbătă, de la ora 21:00, documentarul “The Station”: un film cutremurator despre un incendiu din Rhode Island ce pare mulplicat acum în Bucureşti.

Atunci, ca şi acum, totul a pornit de la un banal foc de artificii. Atunci, ca şi acum, incendiul s-a propagat din cauza materialului de antifonare şi acoperişului. Atunci au avut loc 100 de victime. Acum, cele mai pesimiste estimări lasă să se întrevada o cifră asemănătoare.

În America, autorităţile au reacţionat exemplar, fiind gasiţi rapid vinovaţii. În România în schimb, drama Colectiv a părut a fi un pretext extrem de convenabil pentru a provoca schimbări majore pe scena politică.

Veţi putea vedea în documentarul “The station” cum au comunicat autorităţile americane într-o situaţie de acest fel, cât de repede s-a mişcat ancheta, cum s-a reuşit identificarea rapidă a vinovaţilor, ce despăgubiri uriaşe au primit victimele, dar şi modul în care în societate au avut loc dezbateri despre acest tragic eveniment.

Spre deosebire de reacţia autorităţilor române din cazul Colectiv, cele americane par să-şi fi făcut treaba impecabil. La noi în schimb, din păcate, rămân nenumărate semne de întrebare şi suspiciuni despre un moment terifiant. Nici până acum nu avem lista apelurilor de la 112 din noaptea tragediei, nimeni nu a întocmit un raport oficial al desfăşurării de forţe din acele zile, nu există explicaţii concrete privind modul în care dosarul a fost mutat la zile distanţă de la Parchet, la DNA. De asemenea, există multe semne de întrebare privind capitalul politic câştigat de anumiţi actori de pe scena politică românească, ce par să fi profitat cel mai bine de emoţia creată de drama din Colectiv.

Deşi cele două tragedii, cea de acum 12 ani din clubul The Station şi cea din 30 octombrie, din clubul Colectiv, par identice, modul de reacţie al autorităţilor şi urmările publice ale unui astfel de eveniment diferă fundamental.

Accident, mână criminală sau potrivire de destin uluitoare? Răspunsul poate începe prin vizionarea documentarului “The Station”, transmis în premieră pentru România de B1 TV, sâmbătă, de la ora 21:00.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img