spot_img
20 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăExterneUn partid din Suedia vrea vize pentru români şi bulgari/ Miting impotriva...

Un partid din Suedia vrea vize pentru români şi bulgari/ Miting impotriva cersetorilor

-

Partidul antimigraţionist „Democraţii Suedezi” a început o campanie împotriva cerşetorilor, care în principal sunt cetăţeni ai României şi ai Bulgariei. Afişele lipite într-o staţie de metrou din centrul Stokholm-ului au provocat nedumerire publică, a transmis AFP.

- Reclama -

Afişele sunt adresate turiştilor şi conţin scuze pentru „încurcăturile” care tronează în Suedia, precum şi explicaţia că ţara are probleme cu „cerşitul obligatoriu”, organizat de „bande internaţionale”. In luna iunie a.c., guvernul suedez a propus intensificarea cooperării cu România şi Bulgaria, pentru a fi ajutaţi cetăţenii acestor state care sosesc la cerşit în Suedia. Partidul de opoziţie „Democraţii Suedezi”, al treilea partid ca dimensiune în Parlamentul de la Stokholm, a declarat că aceasta nu este suficient şi a făcut apel la întroducerea de vize de intrare pentru români şi bulgari. Aproximativ 1000 de persoane s-au adunat miercuri la un miting de protest împotriva campaniei întreprinse de „Democraţii Suedezi”, în care sunt atacuri la adresa cerşetorilor străini, a scris ziarul suedez The Local.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...