spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăExterneRadio China: Aproape 50% dintre chinezi refuză concediul de odihnă

Radio China: Aproape 50% dintre chinezi refuză concediul de odihnă

-

Un număr „surprinzător de mare” de angajaţi chinezi refuză să ia concediul plătit, un drept legal prevăzut de legislaţia chineză, arată un studiu realizat recent de „Ziarul Poporului” din China. Aproximativ 50% dintre angajaţii chestionaţi refuză să plece în concediu pentru a nu „lăsa şefilor impresia nefavorabilă că sunt leneşi”, dar şi pentru a nu influenţa negativ viitoarele promovări la locul de muncă, transmite Radio China International in limba romana.

- Reclama -

Potrivit unui studiu realizat la nivel naţional de Ministerul Resurselor Umane şi Securităţii Sociale, citat de Ziarul Poporului (organul oficial al Partidului Comunist Chinez) şi China Daily, nu doar angajaţii companiilor private ci şi cei care lucrează pentru organele guvernamentale, instituţii şi întreprinderi de stat au reţineri atunci când trebuie să solicite concediu.

Fie de teama de a nu fi consideraţi leneşti, fie pentru a nu influenţa negativ evoluţia profesională, sau pentru a nu diminua primele, angajaţii renunţă la concediul plătit. Un alt motiv invocat de chinezi este acela al procedurilor complicate care preced luarea concediului, deşi este un drept prevăzut în Legea chineză a Muncii, mai spune Radio China.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img