UN PARC SUPERB SE VA CONSTRUI, CU FONDURI EUROPENE, ÎN CARTIERUL CRIHALA

0

Au început lucrările de modernizare a zonei de la fosta biserică de carton, din cartierul Crihala, unde pe o suprafață de aproximativ 3.000 metri pătrați, municipalitatea va construi un spațiu multifuncțional de recreere, sport și educație. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Severinului, Marius Screciu.

Un parc multifuncțional superb va fi amenajat în zona fostei biserici de carton

În această zonă, aproape uitată și neglijată vor fi amenajate: Un parc de agrement; Spații verzi pe o suprafață de 2672 de metri pătrați; Alei pietonale; Un sistem modern de iluminat; Un loc de joacă pentru copii; Mese pentru șah, acoperite cu pergolă; Mobilier urban; Foișor; O stație modernă de închiriere biciclete (VeloCity).

„Proiectul revitalizează această zonă, prin reutilizarea unui teren abandonat și oferă severinenilor o nouă locație modernă pentru agrement și petrecerea timpului liber”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Valoarea totală a investiției se ridică la 1.326.482 lei, din care 1.115.746 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os. 4.2.