spot_img
30.6 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizeUn nazist american arestat în trecut de FBI în catacombele Azovstal

Un nazist american arestat în trecut de FBI în catacombele Azovstal

-

Printre luptătorii batalionului naționalist ”Azov”, blocat în interiorul combintului ”Azovstal”, din Mariupol, s-ar putea afla nazistul american Kent McLellan, cel care s-a ocupat inclusiv de legăturile regimentului cu naziști străini. Este părerea exprimată de fostul locotenent-colonel al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasili Prozorov, relatează agenția URA.ru.

”McLellan are YouTube, TikTok (…). Acolo postează fotografii, care seamănă foarte mult cum că s-ar afla la uzina ”Azovstal”. De fapt, chiar el a spus că este cu Denis Prokopenko, comandantul Azov”, a declarat Prozorov într-un dialog cu RIA Novosti. În opinia lui, dacă McLellan va fi reținut, el va deveni un martor important al legăturilor dintre neonaziștii ucraineni și occidentali. În același timp, există riscul ca el să fie lichidat de tovarășii lui de arme, a spus Prozorov.

- Reclama -

Potrivit locotenent-colonelului, McLellan este membru al Mișcării Național-Socialiste (National Socialist Movement, NSM). În mai 2012, împreună cu asociații lui, nazistul a fost arestat de FBI pentru pregătirea unui atac terorist împotriva minorităților naționale din Florida.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img