spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăExterneUn musulman belgian ar fi autorul atacului de pe Champs Élysées: PRIMELE...

Un musulman belgian ar fi autorul atacului de pe Champs Élysées: PRIMELE IMAGINI

-

ISIS a revendicat atentatul de pe Champs Élysées și a anunțat că atentatorul s-ar numi „Abu Youssef al belgiki”, adică un belgian de origine musulmană.

- Reclama -

Pseudonimul atacatorului – ”Abu Yusuf al-Beljiki” – indică faptul că acesta ar fi belgian şi că are legături cu jihadiştii.

- Advertisement -

„Autorul atacului de pe Champs Elysées din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul și este unul dintre combatanții (organizației) Stat Islamic”, a scris Amaq, siteul ISIS.

Presupusul autor al atacului armat asupra unor ofiţeri de poliţie aflaţi într-o misiune de patrulare pe Champs-Elysees, la Paris, este un bărbat în vârstă de 39 de ani de la periferia de est a Parisului, declară doi oficiali din cadrul poliţiei, relatează The Associated Press.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI: Filmul atacului de pe Champs-Elysées: VA INFLUENȚA PREZIDENȚIALELE DE DUMINICĂ?

UPDATE: Presupusul autor al atacului armat care a costat viața unui polițist joi seară pe bulevardul Champs Elysées la Paris era vizat de o anchetă antiteroristă pentru că își manifestase intenția de a ucide polițiști, au făcut cunoscut pentru AFP surse apropiate anchetei.

Atacatorul care a împuşcat mortal un poliţist şi a rănit grav alţi doi joi seara la Paris, pe Champs Elysees, a fost etichetat ca extermist, au declarat doi oficiali din cadrul poliţiei pentru The Associated Press.

Cei doi oficiali nu au oferit alte detalii despre atacator.

Atacatorul care a deschis focul la Paris asupra unei dube de poliţie era înarmat cu o armă automată, asemănătoare unei ”arme de război”, a declarat anterior un purttor de cuvânt al Ministerului de Interne.

O turistă a fost ”uşor rănită de glonţ” joi seara pe Champs-Elysées, la Paris, într-un atac armat revendicat de Statul Islamic în care a fost ucis un poliţist iar alţi doi au fost răniţi, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, relatează AFP.

Turista a fost rănită de o schijă la genunchi, a precizat această sursă, fără să spună naţionalitatea femeii.

PRIMELE IMAGINI:

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img