spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExterneUn musulman belgian ar fi autorul atacului de pe Champs Élysées: PRIMELE...

Un musulman belgian ar fi autorul atacului de pe Champs Élysées: PRIMELE IMAGINI

-

ISIS a revendicat atentatul de pe Champs Élysées și a anunțat că atentatorul s-ar numi „Abu Youssef al belgiki”, adică un belgian de origine musulmană.

- Reclama -

Pseudonimul atacatorului – ”Abu Yusuf al-Beljiki” – indică faptul că acesta ar fi belgian şi că are legături cu jihadiştii.

„Autorul atacului de pe Champs Elysées din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul și este unul dintre combatanții (organizației) Stat Islamic”, a scris Amaq, siteul ISIS.

Presupusul autor al atacului armat asupra unor ofiţeri de poliţie aflaţi într-o misiune de patrulare pe Champs-Elysees, la Paris, este un bărbat în vârstă de 39 de ani de la periferia de est a Parisului, declară doi oficiali din cadrul poliţiei, relatează The Associated Press.

CITIȚI ȘI: Filmul atacului de pe Champs-Elysées: VA INFLUENȚA PREZIDENȚIALELE DE DUMINICĂ?

UPDATE: Presupusul autor al atacului armat care a costat viața unui polițist joi seară pe bulevardul Champs Elysées la Paris era vizat de o anchetă antiteroristă pentru că își manifestase intenția de a ucide polițiști, au făcut cunoscut pentru AFP surse apropiate anchetei.

Atacatorul care a împuşcat mortal un poliţist şi a rănit grav alţi doi joi seara la Paris, pe Champs Elysees, a fost etichetat ca extermist, au declarat doi oficiali din cadrul poliţiei pentru The Associated Press.

Cei doi oficiali nu au oferit alte detalii despre atacator.

Atacatorul care a deschis focul la Paris asupra unei dube de poliţie era înarmat cu o armă automată, asemănătoare unei ”arme de război”, a declarat anterior un purttor de cuvânt al Ministerului de Interne.

O turistă a fost ”uşor rănită de glonţ” joi seara pe Champs-Elysées, la Paris, într-un atac armat revendicat de Statul Islamic în care a fost ucis un poliţist iar alţi doi au fost răniţi, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, relatează AFP.

Turista a fost rănită de o schijă la genunchi, a precizat această sursă, fără să spună naţionalitatea femeii.

PRIMELE IMAGINI:

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...