spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăALEGERI 2020Un fost ministru PNL susține că ȘTIE decizia Înaltei Curți din 22...

Un fost ministru PNL susține că ȘTIE decizia Înaltei Curți din 22 septembrie în dosarul hilar de incompatibilitate al primarului din Drobeta Turnu Severin

-

Dragă Daniel (n.red-Daniel Cîrjan, candidatul PNL la Primăria Drobeta Turnu Severin) vreau să îți spun că tu nu te lupți aici cu Screciu și cu Gherghe. Pentru că din informațiile pe care le-am obținut: Screciu (n.red-actualul primar din Drobeta Turnu Severin) pleacă acasă (n.red-are un dosar de incompatibilitate judecat la Înalta Curte pe 22 septembrie) și de asta candidează Gherghe (n.red-Constantin Gherghe, actualmente Pro România, dorit inițial de PNL candidat), ca să rămână el. Daniel, nu te bați cu doi balauri, ci cu un balaur cu două capete, dar vei câștiga”, a declarat Gigel Știrbu, vicepreședinte regional al PNL, fost ministru al Culturii.

- Reclama -

Declarația a fost făcută de Știrbu la Drobeta Turnu Severin.

Marius Screciu, actualul primar din Drobeta Turnu Severin, este judecat pentru incompatibilitate de Înalta Curte pe un motiv hilar: ar fi votat închirierea în Consiliul Local a unui sediu pentru organizația PSD Drobeta Turnu Severin pe care o conduce.

Nu se știe de unde a aflat Știrbu, fost ministru, deciziile Înaltei Curți înainte de a fi pronunțate, dar cazul ar trebui să fie investigat imediat de organele competente.

În data de 26 mai 2016 Agenția Națională de Integritate anunța că Marius Screciu, viceprimar la vremea respectivă, s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ.

În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, din data de 31 mai 2013, în baza căreia, a fost încheiat la data de 14 octombrie 2013 un contract de închiriere între Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin – în calitate de locator (unitate administrativ – teritorială în cadrul căreia SCRECIU MARIUS-VASILE deține funcția de viceprimar), și filiala județeană (jud. Mehedinți) a unui partid politic, în calitate de locatar, spațiul fiind atribuit în folosință pentru desfășurarea activității specifice a organizației municipale Drobeta Turnu Severin a partidului politic în cadrul căruia Screciu Marius-Vasile deține funcția de președinte. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. b) din Legea 393/2004”, se arăta în comunicat.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...