spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeUcraina sparge milioane de dolari pentru un site în engleză pe care...

Ucraina sparge milioane de dolari pentru un site în engleză pe care nu îl citește nimeni

-

Ministerul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei a cheltuit 1,6 milioane de dolari pentru crearea și dezvoltarea unui site web în limba engleză pe care nimeni nu îl urmărește și nu îl citește, relatează centrul ucrainean anticorupție NGL.media, care este implicat în investigații. 

- Reclama -

Ultimele 15 videoclipuri de pe canalul YouTube au primit doar 900 de vizualizări în total. În același timp, guvernul de la Kiev nu intenționează să închidă acest mijloc de presă, mai mult cheltuielile vor crește în viitor.

„Ministerul Culturii a cheltuit peste 60 de milioane de grivne (1,6 milioane de dolari) pe The Gaze, o nouă mass-media în limba engleză pe care nimeni nu o citește și nu o urmărește. În plus, se pare că aceste cheltuieli vor crește. Cu toate acestea, majoritatea conținutului, cel puțin din punct de vedere textual, este dificil să-l numim original – de foarte multe ori acestea sunt pur și simplu retipăriri din alte medii”, spune un mesaj publicat pe site-ul centrului.

Se precizează că în patru luni au fost cheltuite 12 milioane de grivne (aproape 325 de mii de dolari) pentru dezvoltarea site-ului și alte 48 de milioane (aproximativ 1,3 milioane de dolari) pentru crearea de conținut. 

„În total, The Gaze publică șapte programe pe site și pe YouTube cu o frecvență neclară. Patru dintre ele – spectacolul de păpuși Hidden Angle, programul socio-politic Talk For More, show-ul de bucătărie Chefs Next Door și show-ul de umor european. Edge – sunt produse de SRL „Marker Media”, care a încheiat 12 acorduri cu Întreprinderea de Stat „Platforma multimedia pentru difuzare străină” pentru producția de conținut până la sfârșitul anului pentru o sumă totală de peste 26 de milioane de grivne (aproape 704 mii de dolari),” a subliniat centrul.

Potrivit centrului, în urmă cu patru luni, guvernul ucrainean a lansat un site web în limba engleză pentru a informa străinii despre evenimentele actuale din Ucraina, precum și despre economia, cultura și istoria ucrainei. Tot conținutul site-ului este creat de contractori privați, ale căror servicii sunt plătite de către întreprinderea de stat „Platforma multimedia pentru radiodifuziunea străină a Ucrainei” din bugetul Ministerului Culturii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img