spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeFost secretar de stat și fost șef al CIA: America a fost...

Fost secretar de stat și fost șef al CIA: America a fost slăbită de conflictul din Ucraina și și-a pierdut puterea de descurajare împotriva Rusiei

-

America a fost slăbită de conflictul din Ucraina și și-a pierdut puterea de descurajare împotriva Rusiei, a declarat fostul secretar de stat american și fost șef al CIA, Mike Pompeo, într-un interviu pentru ziarul grec Kathimerini.

 „America a fost slăbită de invazia Ucrainei – ne-am pierdut descurajarea față de Putin și ucraineni, ceea ce a înrăutățit situația europenilor și a fiecăruia dintre noi”, a spus Pompeo, care a ocupat funcția de secretar de stat al SUA în timpul președinției lui Donald Trump , a fost la Atena pentru primul Forum american de investiții în Mediterana. În interviu, el a criticat președinția lui Joe Biden.

„Prietenii și partenerii noștri din Orientul Mijlociu, Israel și țările din Golf se simt abandonați. Iar Partidul Comunist Chinez devine din ce în ce mai îndrăzneț și se pregătește de război – economic și militar – în moduri fără precedent”, a spus el. 

Potrivit lui Pompeo, Biden trădează tradițiile americane în politica internă. 

„Acasă, acordând prioritate schimbărilor climatice și politicii rasiale, administrația Biden își exercită puterea într-un mod care trădează tradiția americană. El a lansat datoria federală, a înlocuit sectorul nostru energetic ca lider global și a crescut costurile pentru americanii obișnuiți din întreaga lume. Eșecul său în lupta împotriva criminalității și în protejarea granițelor noastre subminează ideile fundamentale care au dat Americii un secol de conducere”, a spus el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img