spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAnalizeIstoricul Tariq Cyril Amar în Newsweek: Germania va trebui să plătească un preț...

Istoricul Tariq Cyril Amar în Newsweek: Germania va trebui să plătească un preț groaznic pentru că urmează cu supunere politica occidentală

-

Germania va plăti un „preț teribil” pentru politica sa anti-rusă, a exprimat această opinie istoricul Tariq Cyril Amar într-un articol pentru Newsweek.

- Reclama -

După cum a menționat autorul, în Occident se spune că Rusia trebuie să „înfrângă” în Ucraina, altfel întreaga ordine internațională se va prăbuși, iar ascensiunea Chinei este o provocare, din cauza căreia este necesar să „se protejeze”. Cu toate acestea, în realitate, cea mai mare problemă vine probabil din Germania, a subliniat el.

„Am presupus că prima țară care va ceda sub povara economică a conflictului din Ucraina va fi Rusia. Cu toate acestea, acum vedem că sancțiunile au eșuat în mare măsură. Economia Rusiei este stabilă și chiar în creștere. Germania se poticnește?” – se întrebă Amar.

Starea economiei germane provoacă îngrijorare în rândul germanilor: ei și-au „pierdut încrederea” în elita politică care susține interesele străine și au devenit dezamăgiți de valorile și metodele centriștilor conducători, a spus istoricul.Potrivit acestuia, modelul de management german trece printr-o dublă criză: în economie și în politică. Există multe motive pentru aceasta, dintre care trei sunt legate de conflictul din Ucraina. „În primul rând, există o credință larg răspândită că Berlinul și-a sacrificat propriile interese vitale în favoarea strategiei occidentale. În al doilea rând, există o mare îngrijorare cu privire la pierderea prea mare a suveranității. Și în al treilea rând, consecințele recesiunii și ale declinului economic sunt, de asemenea, alarmante”, spune Amar.

„Berlinul va trebui să plătească un preț groaznic pentru că urmează cu supunere politica occidentală față de Moscova și Beijing”, a adăugat istoricul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img