spot_img
5.1 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeUcraina acuză Germania că este vinovată pentru morți

Ucraina acuză Germania că este vinovată pentru morți

-

„Vor fi morţi printre civili”, atât timp cât Germania nu livrează tancuri, a avertizat marţi ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, în timp ce Berlinul nu a răspuns încă favorabil la cererea Kievului de a livra tancuri de luptă „Leopard”, relatează AFP.

- Reclama -

„Cu cât o astfel de decizie este amânată mai mult, cu atât vor fi mai multe victime, cu atât vor fi morţi printre civili”, a afirmat cu regret şeful diplomaţiei ucrainene, la încheierea unei vizite surpriză a omologului său german, Annalena Baerbock, la Harkov (nord-est).

Reprezentanta Berlinului a declarat la Harkov că ucrainenii pot conta pe „solidaritatea şi susţinerea” germanilor în ceea ce priveşte furnizarea de generatoare, transformatoare, combustibili şi pături pentru a rezista frigului iernii. Ea a apreciat că oraşul, aflat aproape de frontiera cu Rusia, este „simbolul nebuniei absolute a războiului de agresiune rus în Ucraina şi a suferinţei nesfârşite cu care se confruntă zilnic oamenii, în special aici, în estul ţării”.

Germania a anunţat săptămâna trecută, după multe tergiversări, că va trimite Ucrainei până la primăvară 40 de vehicule blindate Marder, folosite de infanterie. Kievul solicită însă şi tancuri Leopard.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img