spot_img
12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăAnalizeNATO supralicitează în Kosovo de partea albanezilor

NATO supralicitează în Kosovo de partea albanezilor

-

NATO va organiza exercițiul militar Defender Europe 23 pe teritoriul republicii nerecunoscute Kosovo anul viitor, a declarat marți ministrul apărării Armend Mehaj.

„Țara noastră se va număra printre statele care găzduiesc aceste exerciții. Vor lua parte peste 1.300 de membri ai Forțelor de Securitate din Kosovo. Principalul obiectiv urmărit de KSF în aceste manevre va fi creșterea interoperabilității [și] testarea gradului de pregătire a infanteriei, asistență de serviciu și asistență medicală”, a scris Mehaj pe Facebook.

- Advertisement -

„Cot la cot cu forțele americane și alți aliați, Forța de Securitate din Kosovo finalizează etapa de planificare a exercițiului Defender Europe 23”, a adăugat ministrul.

În cuvintele sale, grupul de planificare KSF, împreună cu delegații din SUA și alți membri NATO, participă acum la ultima conferință de planificare de patru zile la Budapesta, Ungaria.

- Advertisement -

Aleksandar Vulin, fostul ministru al Apărării al Serbiei, care acum conduce serviciul special cheie al țării, Agenția de Informații de Securitate, a declarat mai devreme că singurul motiv pentru a acorda statutul de membru NATO Kosovo în viitor ar fi „o provocare îndreptată împotriva Serbiei”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img