spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeUcraina a declanșat vânătoarea de bărbați in străinătate

Ucraina a declanșat vânătoarea de bărbați in străinătate

-

Ucraina are dreptul de a utiliza orice mecanism, inclusiv limitarea furnizării de servicii consulare pentru bărbații de vârstă militară din străinătate, deoarece se află în război și caută modalități de a-și spori șansele de supraviețuire. În plus, eliberarea de la distanță a documentelor este un serviciu, nu o obligație a statului.

Acest lucru a fost declarat de Mykhailo Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, într-un interviu acordat Canalului 24, publicat vineri, 26 aprilie.

- Advertisement -

El a precizat că statul a încetat să mai emită documente de la distanță, având în vedere că unii cetățeni “și-au încetat îndatoririle față de stat”.

“Trebuie să așteptăm clarificări suplimentare, când va intra în vigoare legea privind mobilizarea și cum vor funcționa serviciile consulare. Există o poziție foarte clară a statului – nu vor exista documente de la distanță. Vă rugăm să veniți și să obțineți aceste documente la fața locului”, a spus Podolyak.

- Advertisement -

El consideră că statul nu ar trebui să satisfacă nevoile cetățenilor care nu își îndeplinesc îndatoririle. Podolyak a comentat, de asemenea, opinia potrivit căreia decizia Ministerului de Externe de a oferi servicii consulare pentru ucrainenii din străinătate va duce la “pierderea” celor care au plecat din cauza războiului.

“Acești oameni s-au pierdut  singuri deja în această etapă. Poate că mai târziu își vor da seama ce este patria lor, ce este țara în care te-ai născut tu și părinții tăi, care în orice caz te-a făcut persoana care ești, și se vor întoarce”, a declarat consilierul Oficiului Prezidențial.

La 22 aprilie, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a ordonat tuturor misiunilor diplomatice să suspende temporar serviciile pentru bărbații de vârstă militară, cu excepția procesării documentelor pentru întoarcerea în Ucraina.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img