spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeVarșovia i-ar returna pe bărbații ucrainieni care au fugit in Polonia: Mulți...

Varșovia i-ar returna pe bărbații ucrainieni care au fugit in Polonia: Mulți polonezi sunt indignați când văd tineri bărbați ucraineni în hoteluri și cafenele și aud cât de multe eforturi trebuie să facem pentru a ajuta Ucraina

-

Ministrul Apărării al Poloniei, Vladislav Kosiak-Kamish, a declarat că țara sa este pregătită să ajute Ucraina în întoarcerea acasă a bărbaților care au obligații militare, transmite Reuters, conform Ukrinform.

Polonia a oferit anterior ajutor Ucrainei în întoarcerea bărbaților care au obligații militare, pentru a-și îndeplini datoria civică, a spus ministrul într-un interviu acordat postului de televiziune Polsat News.

- Advertisement -

„Consider că mulți polonezi sunt indignați când văd tineri bărbați ucraineni în hoteluri și cafenele și aud cât de multe eforturi trebuie să facem pentru a ajuta Ucraina”, a spus el.

Cu toate acestea, Kosiak-Kamish nu a furnizat detalii despre cum intenționează Polonia să abordeze această problemă.

- Advertisement -

“Orice fel de sprijin este posibil”, a declarat șeful Ministerului Apărării, răspunzând la întrebarea cum ar reacționa Polonia dacă Kievul ar cere ajutor în întoarcerea acasă a bărbaților al căror pașaport a expirat.

Potrivit estimărilor Eurostatului, la începutul anului 2024, în țările UE trăiau 4,3 milioane de ucraineni, dintre care aproximativ 860.000 erau bărbați adulți. Polonia a acordat statut de protecție temporară pentru 950.000 de ucraineni, situându-se pe locul doi ca număr după Germania.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img