spot_img
32.5 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeTurcia amenință: Va „reprima din faşă” planul SUA de a stabili o...

Turcia amenință: Va „reprima din faşă” planul SUA de a stabili o nouă forţă de securitate la frontiera siriană

-

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a promis că va zdrobi noua forţă pe care Statele Unite intenţionează să o stabilească la graniţa cu Siria, calificând-o drept „o armată teroristă”, transmite BBC.

- Reclama -

Planul american a fost condamnat şi de guvernul sirian şi de principalul susţinător al acestuia, Rusia. Preşedintele Erdoğan a subliniat că misiunea Turciei va fi să „reprime din faşă” planul Statelor Unite.

Turcia se opune planului, întrucât forţa de 30.000 de soldaţi va include un număr mare de luptători kurzi. Cu susţinerea SUA, aceştia joacă un rol important în lupta împotriva grupării extremiste Stat Islamic, însă, în opinia Ankarei, kurzii sunt o ameninţare la fel de mare precum jihadiştii. Sâmbătă, un purtător de cuvânt al coaliţiei multinaţionale conduse de SUA împotriva ISIS a confirmat că aceasta colaborează cu Forţele Democrate Siriene (SDF) pentru a stabili şi a instrui o nouă Forţă siriană de Securitate la Frontieră (BSF).

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...