spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăExterneTurcia AMENINȚĂ: 3 miliarde de euro IMEDIAT ca să oprim migranții/ VOR...

Turcia AMENINȚĂ: 3 miliarde de euro IMEDIAT ca să oprim migranții/ VOR BANII ÎNAINTE

-

UE trebuie să-și îndeplinească toate promisiunile – între care o finanțare de trei miliarde de euro – înainte ca Ankara să înceapă să pună în aplicare un plan de acțiune pentru a opri fluxul de imigranți care se îndreaptă spre Europa, a declarat vineri ambasadorul Turciei la Bruxelles, Selim Yenel, relatează AFP, conform Agerpres.

- Reclama -

UE a făcut patru promisiuni’ în schimbul unei cooperări crescute a Turciei care se confruntă cu criza imigranților, a menționat Selim Yenel, într-un interviu pentru AFP. Pe plan financiar, ‘cerem trei miliarde de euro (…)’, a explicat diplomatul turc.

Uniunea a promis ‘noi fonduri concrete și substanțiale’ Turciei pentru a ajuta țara să facă față celor aproximativ 2,2 milioane de refugiați, potrivit unui plan de acțiune aprobat de cei 28 de lideri europeni la 15 septembrie la Bruxelles. Acest plan este încă în curs de negociere între Bruxelles și Ankara.

Turcia se află sub presiunea Uniunii Europene, la care aspiră să adere, de a face mai mult pentru a-i ține pe refugiați pe teritoriul său și de a ajuta la limitarea celui mai mare val migraționist din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial. UE a propus un ajutor financiar și accelerarea discuțiilor privind aderarea Turciei la UE în speranța de a obține sprijinul Ankarei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img