spot_img
28.7 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăDezvaluiriDOCUMENT EXPLOZIV ÎN SCANDALUL OPREA/ A doua zi după moartea politiștului Gigină,...

DOCUMENT EXPLOZIV ÎN SCANDALUL OPREA/ A doua zi după moartea politiștului Gigină, Ponta și șefii SRI, SIE, SPP, STS au SECRETIZAT informațiile despre COLOANELE OFICIALE cu binecuvântarea lui Iohannis

-

Marţi, 20 octombrie, un poliţist motociclist din coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea a murit după ce a intrat într-o groapă. Nota bene: Gabriel Oprea NU avea dreptul la coloană oficială.

01Miercuri, 21 octombrie, printr-o ordonanţă de urgenţă publicată în Monitorul Oficial, nr. 785, guvernul Ponta modifică legea SPP şi dă dreptul la protecţie şi pentru preşedinţii partidelor parlamentare, adică și pentru preşedintele UNPR Gabriel Oprea, cel care până acum beneficia ilegal de coloană oficială.

02Conform ordonanței de urgență publicată în Monitorul Oficial, informațiile despre SPP sunt SECRET DE STAT. Este o altă modificare CHEIE făcută la legea de funcționare a SPP:

Deci, în caz de accident la deplasarea unui lider politic cu protecția SPP, informațiile NU pot fi transmise organelor judiciare fiind SECRET DE STAT. 

03ATENȚIE! Ordonanța fusese anterior aprobată în CSAT, deci are și acordul președintelui Klaus Iohannis.

Ordonanța de urgență este semnată de premierul Victor Ponta și de toți șefii serviciilor secrete.

NU este semnată de vicepremierul și ministrul de interne Gabriel Oprea, ci de secretarul de stat Ilie Botoș, fost procuror general al României.

mareMAI SEMNEAZĂ în ordine: Ion Moraru (secretar general al Guvernului), Mircea Dușa (ministrul apărării naționale),  Eduard Raul Helwig (șeful SRI), Mihai Răzvan Ungureanu (șeful SIE),  Lucian Silviu Pahonțu (șeful SPP),  Marcel Opriș (șeful STS),  Marius Petrescu (șeful ORNISS) și alții, printre care ministrul finanțelor, Orlando Teodorovici.

Greu de crezut că șefii serviciilor secrete NU știau de accidentul petrecut cu o seară înainte cu coloana oficială la care NU avea dreptul Gabriel Oprea.

În acest caz avem de-a face cu infracțiunea de favorizare a infractorului.

Surse au precizat pentru FLUX 24 că ideea acestei modificări a legii a aparținut vicepremierului Gabriel Oprea, speriat după primul accident din septembrie când un alt politișt a fost rănit. Atunci Oprea a decis să aibă OFICIAL drept la girofar, dar și secretizarea informațiilor.

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img