spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăDezvaluiriTurcescu dezvăluie un tun de 20 milioane euro la ANRP

Turcescu dezvăluie un tun de 20 milioane euro la ANRP

-

Jurnalistul Robert Turcescu a publicat, pe blogul personal, o serie de documente în exclusivitate despre o retrocedare suspectă făcute de Agenția Națională de Restituire a Proprietății (ANRP), în 2010. Potrivit acestuia, un anumte Miclescu Radu Alexandru și-a vândut, pentru 100.000 de euro, jumătate din drepturile sale ce erau stabilitate la suma de 20 de milioane de euro. Robert Turcescu consideră suspect faptul că la doar 2 luni de zile, după ce Miclescu a încheiat un act notarial prin care acceptă să ofere unor terți 50% din cele 20 de milioane de euro, în schimbul sumei de 100.000 de euro, acesta și-a primit drepturile bănești de la ANRP.
„Daca Miclescu a sperat ca prin aceasta manevra sa “urgenteze” obtinerea despagubirilor via ANRP, atunci calculul a fost corect: dupa nici doua luni de zile, pe 26 august 2010, comisia condusa de Crinuta Dumitrean la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a dat verdictul. Titlul de despagubire a fost stabilit la 89.714.200 RON adica peste 20.205.900 de EURO! E adevarat, din acesti bani Miclescu n-a mai incasat decit putin peste zece milioane de euro, cita vreme cu doua luni inainte incheiase actul notarial prin care renunta la jumatate din drepturi pentru doar 100.000 de euro in favoarea numitilor Dragut Bogdan si Istrate Alexandra!”, scrie Turcescu.
„Desigur, nu vom putea sti niciodata de ce a dat Miclescu zece milioane de euro pentru doar o suta de mii de euro. Dar putem sa ne intrebam: poate a vrut sa urgenteze obtinerea despagubirilor? Poate i s-a propus sa faca o afacere profitabila de genul “primesti tu, luam si noi, dar avantajul e ca treaba se misca repede” ? Chiar valorau cele sase hectare din Voluntari ale lui Miclescu, peste 20 de milioane de euro? Cine sint si, de fapt, ai cui sint cumparatorii de drepturi litigioase Dragut Bogdan si Istrate Alexandra?”, se întreabă în final jurnalistul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img