spot_img
27.8 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăExterneToate cele peste 13 milioane de cartele SIM din Austria, afectate de...

Toate cele peste 13 milioane de cartele SIM din Austria, afectate de atacul NSA şi GCHQ

-

Toate cele peste 13 milioane de cartele SIM din Austria au fost afectate în urma pătrunderii spionilor americani de la NSA şi britanici de la GCHQ în reţeaua celui mare producător din lume, a declarat un reprezentat al Verzilor austrieci, relatează site-ul TheLocal.at, transmite Mediafax.
Spioni americani şi britanici au pătruns în reţeaua de computere internă a celui mai mare producător de cartele SIM din lume, compania cu sediul în Olanda Gemalto, furând cheile criptografice folosite pentru protejarea intimităţii comunicaţiilor telefonice în lume, potrivit site-ului american The Intercept.
Dezvăluirile au fost făcute de către fostul contractor american al NSA şi CIA Edward Snowden, un avertizor de integritate care a expus public amploarea spionajului american la nivel mondial.Gemalto a anunţat că ia acuzaţiile „foarte serios”, dar că primele investigaţii au arătat că produsele sale sunt sigure.
The Intercept acuză că atacurile, comise de către Agenţia pentru Securitate Naţională din Statele Unite (NSA) şi Cartierul General pentru Comunicaţii al Guvernului britanic (GCHQ), au început în 2010. Niciuna dintre cele două agenţii nu au comentat în mod direct acuzaţiile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img