spot_img
12.5 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăExterneTsipras și Putin au discutat despre "întărirea" relațiilor bilaterale și migranți

Tsipras și Putin au discutat despre „întărirea” relațiilor bilaterale și migranți

-

Președintele rus, Vladimir Putin, și premierul grec, Alexis Tsipras, au discutat telefonic în cursul zilei de vineri despre „perspectiva întăririi relațiilor bilaterale”, a anunțat serviciul de presă al prim-ministrului elen, citat de AFP, conform Agerpres.

Vladimir Putin i-a telefonat liderului stângii radicale din Grecia pentru a-i adresa felicitări cu ocazia victoriei electorale obținute duminică, în urma căreia a revenit la putere pentru al doilea mandat, după șapte luni de guvernare între ianuarie și august.

- Advertisement -

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, „despre evoluția situațiilor regionale, în special în ce privește chestiunea valului de migranți”, Grecia devenind principala poartă de intrare în Europa pentru refugiații care au fugit mai ales din Siria și Irak.

În pofida crizei ucrainene, Alexis Tsipras a menținut în timpul primului său mandat legăturile tradiționale ce leagă Atena și Moscova, alimentând o anumită îngrijorare în Europa.

- Advertisement -

El a mers de două ori în Rusia pe parcursul a două luni, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin și a încheiat un acord, în valoare de două miliarde de euro, în vederea extinderii spre Grecia a proiectului gazoductului Turkstream, realizat de Moscova și Ankara.

Aceste schimburi nu au dus însă la o poziție separată a Greciei față de atitudinea partenerilor europeni în fața Moscovei, mai ales în ce privește sancțiunile ce afectează economia rusă impuse de UE.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img